A Szent István-napi programsorozat részként vasárnap este minden eddiginél több, majdnem kilencszáz drón száll fel a fővárosban a Tűz és fények játéka elnevezésű programelem során.

Grandiózus lesz

A szervezők arról tájékoztatták szombat délután az MTI-t, hogy a Tűz és fények játéka részeként 34 ezer pirotechnikai effekt, grandiózus fényjáték, épületfestés, tűz alkotta úszó virágszőnyeg, lézershow és több száz drón óraműpontos repülése lesz látható.

Drónshow

Az idei drónshow különlegessége az lesz, hogy két helyszínen összesen 896 drón repül majd a magasba. Különféle alakzatokat formálnak majd a magyar történelem jelképeiből. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Flottákban repülnek

A drónok két szakaszban fognak repülni: az első flottában 152 darab, míg a másodikban 296 darab drón kapott helyett, amelyek repülési időtartama 2 óra 50 perc és 1 óra 35 perc lesz. A drónok a Duna fölötti égbolton 285 méteres magasságig repülnek majd fel.

77 méterig süllyednek

A létrehozott alakzatok szélessége 106 és 264 méter között váltakozik, legalacsonyabb pontjukon pedig 77 méterig süllyednek.

Szinkronban lesznek

A drónbemutató két helyszínén, a Parlament és a Petőfi híd fölött szinkronban zajlik majd, így a látogatók Budapest számos pontjáról láthatják az előadást. A nézők biztonságát 130 méter hosszú drónháló garantálja a Petőfi hídnál.

Még nem volt ilyen látványos show

Botond Szabolcs, a Visual Europe Group vezérigazgatója szerint a nézőknek lehetőségük lesz egy olyan, Magyarországon egyedülálló előadást megtekinteni, aminél minden mozzanatot, elemet másodpercre pontosan terveztek meg annak érdekében, hogy a lehető leglátványosabb, legizgalmasabb legyen.

Beprogramozták őket

A drónok programozásakor számos tényezőt vettek figyelembe az időjárási viszonyoktól kezdve a zenén és a tűzijátékok füstjén át egészen a felszállási hely és az előadási helyszín közt megtett távolságig.

Érdemes a közösségi közlekedést választani

Ahogy korábban jeleztük, az augusztus 20-ai nemzeti ünnephez kapcsolódva idén is számos helyszínen lesznek programok Budapesten. Az állami rendezvények miatt több helyen kell forgalomkorlátozásra és lezárásokra készülni a fővárosban, melyek érintik a közösségi közlekedést is. A lezárások és a korlátozások, valamint a várható nagyszámú érdeklődő miatt a Budapesti Közlekedési Központ a közösségi közlekedés, különösen a metrók igénybevételét javasolja az ünnepi hétvégén. Az aktuális, valós idejű közlekedési rendről a BKK oldalán lehet tájékozódni. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Magyarországon egyedülálló előadást ígérnek augusztus 20-ára – fotó: illusztráció