Szomorú a kiskörei család, mert ellopták a 100 ezer forintot érő díszállatukat, a környék büszkeségét, Boriszt a pávát. Kiderült közmunkások díszes csirkének nézték, elkapták, megölték és megfőzték. A páva tulajdonosa kifakadt a közösségi-oldalán.

Megfőzték a díszes madarat

Közmunkások elloptak egy százezer forint értékű pávát egy családi háztól Kiskörén. Miután elvitték az állatot megölték, megfőzték és megették. Egy páva 50 évig is élhet, Borisznek 5 év jutott – írta a páva tulajdonosa, Hoffer Lehel a Facebookon.

Szabadon élt a madár

Hoffer úr elmondása szerint a Borisz nevű hím páva öt éve élt családjukban: 4 évet Jászberényben, idén pedig Kiskörén, ahol szabadon járkált az udvarban és a környéken.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Sokan szelfiztek Borisszal

Borisz igazi turistalátványosság volt, sokan rendszeresen látogatták az állatot, és megszokott dolog volt, hogy elhozták a gyerekeket és megcsodálták, megsimogatták, és szelfiztek vele.

Elvitték és megfőzték

A férfi elmondása szerint pár nappal korábban vették észre, hogy a nagyjából százezer forintot érő állat eltűnt a kertből, és hiába járták körbe a várost, nem találták. Végül megtudták, mi történt. A ház előtt dolgozó közmunkások amíg nem figyelt oda a tulajdonos ellopták a színpompás madarat, elvitték és megfőzték.

Nem a közmunkásokat akarja bántani

Hoffer Lehel ezután nem rejtette véka alá mit gondol ezekről az emberekről. Így fogalmazott: „Szavakban le sem tudom írni, mit érzek most. És most félreértés ne essék. Egy rossz szavam sincs azok felé akik közmunkával foglalkoznak. Nem. Nem ellenük irányul ezen posztom” – írja a férfi.

Tollak nélkül 1 kg-ot sem nyomott az állat

„Szerencsétlen állat 1 kg súlyú sincs összesen a tollait leszámítva. Értéke körülbelül 100.000 magyar forint. De kérdezem én, még ha nem is ismeri ezt a számot, nem látja, hogy ez egy nemes állat? Ránézésre nem lehet észrevenni, hogy nem egy haszonállatról beszélünk?

Az idióták, ha eladták volna 100 kg húst vehettek volna az árából

Ezek az emberek, a primitív hozzáállásukkal, átlagon bőven aluli IQ-jukkal megáldva, csak annyit láttak, hogy egy csirke szerű állat. Annyi eszük nem volt, hogy eladják egy kereskedőnek, vagy bárkinek aki ezekkel foglalkozik. Nem. Ők megfőzték azt a ~80 dkg-s állatot. Körülbelül 100 kg húst kaptak volna érte a boltokban, ha eladják inkább az állatot.

Van választójoguk

Ezekután, mint akik jól végezték dolgukat el is mesélték ismerőseiknek, így jutott el hozzánk is az információ” – írta a páva tulajdonosa a közösségi oldalán, aki azt is hozzáteszi, hogy ezek az IQ-bajnokoknak is van választójoguk.

Itt az eredeti poszt

Kiemelt kép forrása: Facebook/Hoffer Lehel