Ahogy azt elsőként megírtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon súlyos baleset történt Dunakeszin a majálison. A forgódobos játék becsípte egy öt éves kisfiú, Berci ujjait. Az édesapja szerint az egyik leszakadt, két ujját talán soha sem fogja tudni rendesen használni, miközben a kisfia most szeptemberben kezdi az iskolát. Berci apukája nagyon dühös a dunakeszi önkormányzatra is, hiszen mindössze egyszer hívták és azonnal közölték vele, hogy ők semmiért sem felelősek. A dunakeszi önkormányzat szervezésében történt tömegeseményeken ez már a második súlyos baleset. Korábban a gyermeknapon szakad ki a hullámvasút kereke, akkor több embert fejsérülésekkel vittek kórházba. A Facebookon mindig aktív dunakeszi polgármester, Dióssi Csaba – információink szerint – nem látogatta meg a kisfiút, a majálisról annyit írt, hogy „gyönyörű környezet, fantasztikus idő, minőségi programok” – ezt Berci és szülei egészen biztosan nem így gondolják.

Lelkesen ment a majálisra

Az öt éves Bercit a nagynénje vitte el Dunakeszire a majálisra. Egy darabig minden rendben volt, igaz a majális játékai nem voltak olcsók. Két perc dodzsemezés 2500 forintba került, a körhintázás pedig 1500 forint volt. A nagynéni belenyúlt a pénztárcájába, hogy az iskolába készülő kissrác jólétezze magát. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Becsípte a kisfiú ujjait

Berci a legtöbb kisgyerekhez hasonlóan a görgő hordóba is bement, hogy tapossa a szerkezetet. Sajnos a gépet valaki úgy rakta össze, hogy a forgó dob szélén befért egy gyermek ujja. Berci a nagy tekerésben a dob széléhez ért és a hatalmas forgó kerék elkapta szegény ujjacskáit. A fiú üvöltött, a gyerekek fejvesztve menekültek. Az édesapjának ezután csörrent meg a telefonja: 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Leszakadt az ujja

„A sógornőm hívott fel, hogy nyugodjak meg nincsen baj. Rögtön tudtam, hogy nagy baj van. És közölték, hogy a gyereknek az egyik ujja leszakadt. Mondták, hogy mindjárt hívnak, mert jön a mentő. Visszahívtak, akkor már két ujjáról beszéltek, negyedóra múlva három ujjáról beszéltek, és akkor elkapott az ideg nagyon.” Elkezdtem üvölteni, hogy mi van a gyerekemmel – fogalmazott az RTL Híradónak Nádházi László.

Három ujja roncsolódott

A kisfiú három ujját roncsolta a szerkezet. Berci ősztől iskolába megy, a szülők először attól is tartottak, hogy a sérülés miatt nem tud majd megtanulni írni. Az édesapja szerint Bercinek nagy fájdalmai voltak: „az első két nap nagyon zavart volt, rémálmai voltak a kórházban”.

Az önkormányzat mindent hárít

A majálist a dunakeszi önkormányzat szervezte. A család azt állítja, hogy a programirodából egyszer telefonáltak nekik. A kisfiú állapotáról érdeklődtek, ugyanakkor közölték, hogy nem tartják felelősnek magukat. A család ügyvédje szerint ez nem ilyen egyszerű. 

Ügyvédet fogadott a család

„Biztosan történt mulasztás. Szeretnénk, ha a mulasztók személyét felderítené a rendőrség. Mi ebben közreműködünk és azt szeretnénk kideríteni, hogy kik lehettek” – közölte Dencsö Dávid ügyvéd. 

Csendben van a polgármester

Dunakeszi önkormányzat részéről a Facebookon általában aktív és nagyvonalú polgármester, Dióssi Csaba az esetről nem szólt semmit, a kisfiút az információink szerint nem látogatta meg. A közösségi oldalán így ír a majálisról: “Gyönyörű környezet, fantasztikus idő, minőségi programok.” Berci családja ezt vélhetően nem így látja és az is biztos, hogy jól esett volna nekik, ha a település vezetője meglátogatja a kissrácot. Ez nem jeletené azt, hogy az önkormányzat elismeri a hibáját, mindössze egy emberi gesztus lenne, ráadásul biztosan nagyot menne ezzel a polgármester a Facebookon.

Az általában nagyvonalú, családbarát polgármester, Dióssi Csaba most inkább hallgat

Forrás: Facebook

Balesetveszélyesek Dunakeszin a családi programok?

Az ügyben a Dunakeszi Rendőrkapitányság nyomoz foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt. Két éve volt már egy hasonló baleset Dunakeszin a gyermeknapon, akkor is az önkormányzat szervezte a rendezvényt. Akkor a hullámvasút kereke szakadt ki, több embert vittek súlyos fejsérülésekkel kórházba. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció – A fotó Adobe mesterséges intelligenciával készült – Forráskép: Facebook/Dióssi Csaba