Görbicz Anita, 233-szoros válogatott kézilabdázó egy gyönyörű győztes meccsel zárta pályafutását, ugyanis a Győri Audi ETO KC 26-20-ra nyert a Mosonmagyaróvárral szemben  a női kézilabda NB I szezonbeli utolsó, pénteki mérkőzésén. A világbajnok kézilabdázó bejelentette, hogy ezzel a meccsel befejezi a kézis karrierjét, a sportoló előtt pedig még Orbán Viktor is a tiszteletét fejezte ki a közösségi oldalára feltöltött, közös fotóval.

Ez volt az utolsó meccse

A 38 éves, ötszörös BL-győztes, 13-szoros bajnok Görbicz utolsó mérkőzését játszotta játékosként, visszavonulása után pedig a bajnoki ezüstérmes győri klub sportigazgatójaként és a magyar szövetség alelnökeként tevékenykedik tovább – közölte az MTI. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Irányítóként fejezte be

“Jó volt ilyen közönség előtt, irányítóként befejezni a pályafutásomat” – értékelt az M4 Sportnak Görbicz. Hozzátette, hogy élvezte a mérkőzést, bár elfáradt a végére, és folyamatosan az járt a fejében, hogy az utolsó mérkőzését játssza. Saját bevallása szerint ez meg is látszott a teljesítményén.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Szórta a gólokat

A veszprémi születésű, de győri nevelésű Görbicz irányítóként és balszélsőként mutatta meg tehetségét. 2007-ben egy Debrecen elleni bajnoki meccsen volt a legeredményesebb, amikor 18 gólt szerzett. A magyar válogatott játékosaként 2006-ban 16-szor talált be az oroszoknak, a BL-ben pedig három mérkőzésen is eljutott 13 gólig.

Rengeteg meccsen játszott

Görbicz Anita a magyar válogatottban 233 mérkőzésen lépett pályára, és összesen 1111 gólt szerzett. Előbbivel az örökrangsor nyolcadik helyén áll.

Nem csak Görbicz búcsúzott

Ugyancsak a pénteki mérkőzés volt az utolsó meccse az ETO színeiben a 2009-ben igazolt, ötszörös BL-győztes brazil Eduarda Amorimnak, valamint a tavalyelőtt érkezett francia Béatrice Edwige-nek is. Mindkét világbajnok játékos az orosz Rosztov-Donhoz igazolt át.

Szektort neveznek el Görbiczről

A mérkőzés végeztével Bartha Csaba klubelnök bejelentette, hogy az ETO visszavonultatja Görbicz 13-as mezét, illetve szektort neveznek el a klasszisról. Amorim távozása után egyébként a 18-as mezt is visszavonultatják Győrben, és az ő nevét is viselni fogja az aréna egyik szektora.

Dézsi Csaba András, Győr polgármestere virágot adott át Görbicznek

Görbicz Anita visszavonulása – Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Orbán Viktor is írt Görbicznek

A méltán híres sportoló visszavonulásának alkalmából Orbán Viktor is közzétett egy bejegyzést a Facebook-oldalán, amelyben egy közös fotót is megosztott Görbicz Anitával.  “Mindent köszönünk, Anita!” – írta a posztban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Íme Orbán Viktor bejegyzése

Kiemelt kép: Görbicz Anita és Orbán Viktor – Forrás: Facebook