A versenyzők mellett május 14-én vasárnap bárki teljesítheti a verseny fővárosi szakaszát, aki csak szeretné.

Már megkezdődött a Tour de Hongrie

Szerdán megkezdődött a Tour de Hongrie kerékpárverseny. A bringások Szentgotthárdról rajtoltak, majd az Őrség szíve felé vették az irányt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ma Kaposvár és Pécs között tekernek

Pénteken a mezőny egy 180 kilométeres szakaszt teljesít. Egy kaposvári kör után dél irányába tartanak a versenyzők, majd a Mecsekben két kört tesznek meg. A kerékpárosoknak 2500 méteres szintkülönbséggel kell megküzdenie.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Holnap már Budapest környékén teker a mezőny

A szombati etap Martonvásárról, a Brunszvik-kastélytól fog kezdődni. Etyeket, Bicskét és Esztergomot is útba ejti a mezőny, majd a Pilisben folytatja útját. A hegyi befutó Dobogókőn lesz, a Tour de Hongrie történetében először.

Vasárnap Budapesten lesz a Tour de Hongrie mezőnye

Budapest alapításának 150. évfordulóján stílszerűen egy 150 kilométeres etapot fog megtenni a Tour de Hongrie mezőnye. A budai rakparton lesz a rajt, a Császári-Komjádi Uszoda előtt. A főváros fő látványosságai előtt tizenhat kört fog megtenni a mezőny.

A lakosság is teljesítheti a budapesti szakaszt

Május 14-én vasárnap 9:00-tól bárki megteheti kerékpárral vagy ahhoz hasonlító eszközzel a körverseny fővárosi szakaszát. Ehhez nem kell mást tenni, mint időben megjelenni a rajtnál, az Árpád fejedelem útján. A Tour de Hongrie szponzor karavánja fogja felvezetni a túrát, a rajt a Császár-Komjádi uszoda előtt lesz.

Ezt az útvonalat lehet megtenni

A Tour de Hongrie honlapján található információk szerint a túra útvonala azonos a rendezvény 5. szakaszának útvonalával. Az indulás tehát az Árpád fejedelem útjáról esedékes, innen az Elvis Presley tér – Margit híd – Jászai Mari tér – id. Antall József rakpart (pesti alsó rakpart) – Széchenyi tér – Lánchíd – Clark Ádám tér – Lánchíd utca – Apród utca – Attila út – Alagút – Clark Ádám tér – Fő utca – Bem tér – Bem rakpart – Árpád fejedelem útja – Császár Komjádi uszoda az útirány.

Egy kört bárki teljesíthet

Aki a fenti feltételeket teljesíti, az 9:00-tól várhatóan 9:45-ig teljesítheti a kört. A táv 9,5 kilométer. Ingyenesen részt lehet venni a túrán, még regisztrálni sem kell.

Vannak azért szabályok

A túra során tilos megelőzni a felvezető járműveket. Elvégre nem egy versenyről, hanem egy túráról van szó. A rendőrök és a szervezők utasításait mindenkinek be kell tartania. Mindenkinek javasolják a fejvédő használatát.

Nem kell majd száguldozni, de megállni sem lehet akárhol

A szervezők szerint 15 km/h a tervezett átlagsebesség. A megengedett legnagyobb sebességet 30 km/h-ban maximalizálták. A Lánchídon senki sem állhat meg, mivel az építési területnek számít, ezt a szervezők ellenőrizni is fogják.

Óvatosságra intenek a szervezők

A túrán csak saját felelősségére vehet részt mindenki. Kiskorúak kizárólag felnőtt felügyelete mellett indulhatnak. A túra olyan útvonalon fog zajlani, amit elzárnak a gépjármű forgalom elől, de a többi kerékpárosra, az útvonalat esetlegesen keresztező gyalogosokra vigyázni kell. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Lánchíd – Forrás: MTI/Balogh Zoltán