A halálról és a halál közei élményeiről beszélt legfrissebb interjújában Kulka János. A színűvész azt mondta, betegsége után szinte mindenki elfordult tőle. Most szerelmes és három éve már új kapcsolatban él.

Kulkára írták a szerepet

Kulka János a 2016-os stroke-ja után először vállalt szöveges szerepet nagyjátékfilmben. A játszma című kémthrillerben egy olyan karaktert alakít, aki agyvérzést kap a sztori elején, és afáziával küzd: mindent megért, de nehezen tudja kifejezni magát. Köbli Norbert forgatókönyvíró Kulka János jelenlegi állapotára szabta a szerepet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Elveszítette beszédét

Kulka János betegsége miatt szinte teljesen elveszítette beszédkészségét és mozgáskoordinációs problémái is voltak. A a Marie Claire-nek adott interjúban most azt mondja,  sokat rágódik a sorsán, hogy miért vele történt mindez

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Szégyent érez

Hálát nem érez, amiért túlélt egy súlyos agyérkatasztrófát, mert úgy gondolja, megérdemelte, amit kapott. Szerinte túl gőgös volt. Mostani állapotában pedig idegennek érzi saját magát, és emiatt szégyent érez.

3 nyelven beszélt

„Annyira, de annyira jó színész voltam. Most meg nézd meg, mi lett belőlem. Elfelejtem a szövegeket. A stroke előtt angolul, franciául és németül is tudtam. A stroke után magyarul is alig” – mondja az interjúban.

Kulka János szerelmes

A színművész mindig titkolta magánéletét. Csak annyit lehetett róla tudni korábban, hogy fiatal színészként Lang Györgyi élettársa volt. 2015-ben nyilvánosan vállalta, hogy saját neméhez vonzódik. Most azt mondta az interjúban, hogy nem érzi magát egyedül, mert szerelmes és három éve kapcsolatban él.

Fáradtnak és lustának érzi magát

Szomorú azért, mert a humorézéke nem a régi, fáradtnak és lustának érzi magát, a tornázást és a festést is abbahagyta, és zavarják azok a helyzetek, amikor összemosódnak a szavai, és nem értik meg. Azt mondja: „Megváltozott minden és mindenki.” De nem adja fel, két énje harcol egymással.

„Igenis akarod János”

„Küzdök. Dühös vagyok magamra. Reggel, amikor fel- kelek, még minden szuper. De ahogy múlik a nap, úgy romlik a kedvem. Délelőtt fél tizenegykor már depressziósan ülök a kanapén. Ma ébredés után eszembe jutott, hogy interjúzom veled. Az egyik énem azt mondta, hogy yes, a másik azt, hogy jaj, ne. Ilyenkor mantrázom magamban, hogy de, igenis akarod, János” – mondta a riporternek a színművész.

Eltűntek a barátai

A sztrók óta tartó lassú felépülésben az sokkal jobban zavarja, hogy úgy érzi, a környezete nem tud mit kezdeni az afázia betegségével. „Vigyázok magamra. Csak az a rossz, hogy az orvosok tanácstalanok. Meg az is, hogy mindenki eltűnt körülöttem”.

Egyszer már meghalt

A színész a sztrókjára úgy emlékszik vissza: „Én egyszer már meghaltam. Kedd volt. Csodálatos élmény. Felmentem a mennybe, és ott várt egy kapu”. Arra a kérdésre, hogy mi most a vágya, Kulka azt feleli: „meghalni”. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Betegsége után először Koncz Zsuzsával énekelt

Kiemelt kép: Kulka János