A résztvevők átfuthatnak Szlovákiába, s közben megtekinthetik a környék szépségeit – az esztergomi bazilikát, a börzsönyi panorámát, vagy éppen a visegrádi Fellegvárat.

Mellett, alatt, fölött

A Duplakanyar futóverseny különleges élményt nyújt, hiszen a Duna teljes folyása mentén valószínűleg nincs még egy olyan futóverseny, amelynek során a folyó mellett, fölött és alatt is lehet futni – közölte a térség kereszténydemokrata országgyűlési képviselője, a rendezvény fővédnöke szombaton az indítás helyszínén, Nagymaroson. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Különleges élményt akarnak adni

Mint a Magyar Távirati Iroda (MTI) beszámolójából kiderül, Rétvári Bence arról beszélt, hogy futóversenyt azért hozták létre, hogy különleges élményt nyújtsanak a résztvevők számára, hiszen kevesen mondhatják el magukról, hogy átfutottak a Duna alatt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A mezőny

Többen szeretnének hosszabb távot futni

Népszerű lett az esemény, ma már évről évre beírható a futónaptárba, hogy szeptember legelején egy gyönyörű, egyedi környezetben és a Duna alatt lehet átfutni – tette hozzá.. A város független polgármestere Heinczinger Balázs arról számolt be, hogy a szervezők tájékoztatása szerint az idén lényegesen többen indultak hosszú távon, mint tavaly.

Közműalagút a Duna alatt

A harmadik alkalommal meghirdetett Duplakanyar futóverseny résztvevői áthaladnak a Magyarországot és Szlovákiát összekötő új Helemba-Ipolydamásd közúti Garam hídon és a Mária Valéria-hídon, valamint a Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) Zrt. Duna alatt átvezető közműalagútján is.

Rétvári Bence elsüti a startpisztolyt

Bőséges látnivalók a környéken

A táv teljesítése közben látható a többi között az esztergomi bazilika, a Magyarországot Szlovákiával összekötő párkányi Duna-híd, a Börzsöny panorámája, valamint a visegrádi Fellegvár.  Az indulók három táv közül választhattak, az egyéni nevezés mellett a hosszú távon lehetőség van csapatok részvételére is.

Erre halad a rövidebb táv

A rövid táv 5 kilométer, valamint 12 kilométer, a hosszú táv pedig 62 kilométer, amely áthalad Szlovákián, a Duna bal és jobb partján. Mindhárom távot teljesítők áthaladhatnak a DMRV Zrt. 550 méter hosszú közműalagútján Nagymaros és Visegrád között. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Térképen a teljes táv

(Cikkünkben használt képeink forrása: MTI/Hegedüs Róbert.)