Meglepő, de egymás után történt két hasonló baleset a Soroksári úton, a Rákóczi híd közelében. Mindkét balesetet a figyelmetlenség okozta. Valami lehetett a levegőben, hogy ilyen rövid idő alatt két baleset is történt egymáshoz ilyen közel, talán a frontátvonulás lehetett a vétkes?

Rákóczi hídnál történt az első baleset

Az első baleset a Soroksári úton a Rákóczi híd lehajtójánál történt csütörtökön 11 óra körül. A BudaPestkörnyéke.hu helyszíni tudósítója úgy tudja, hogy egy Opel a hídról lehajtott, zöld jelzése volt és a Boráros tér felé kanyarodott.

Oldalba találta

Ebben a pillanatban az utánfutós VW Caddy a Soroksári úton a Közvágóhíd felé simán áthajtott a piroson és oldalba találta.

Behorpadt az oldala az Opelnek

Kirobbantak a légzsákok

A Caddyben a légzsákok kirobbantak, a sofőr lehet, hogy ettől kábult el, lehet, hogy az ütközéstől, lehet, hogy már előtte is bódult volt, mindenesetre önerejéből nem tudott kiszállni.

Hordágyon vitték el

A keze is megsérült, a mentők segítségével hagyta el a furgont, hordágyra fektették és úgy tették a mentőbe.

Jött a következő riasztás

Alig, hogy megérkeztek a rendőrégi helyszínelők, már jött is a következő riasztás, hogy nem sokkal arrébb, szintén a Soroksári út elején a Timót utcánál is baleset történt.

Hátulról trafált bele

Fékezés nélkül belerohant

Kifelé haladt a városból a soroksárin a Chevrolet, piros lámpát kapott, lassítani kezdett, ekkor a mögötte haladó kisteherautó fékezés nélkül belerohant.

Hosszú ideig ápolták a mentőben

Tolta pár métert maga előtt az autót, a Chevrolet sofőrjét sokáig ápolták a mentőben, végül nem szirénázva vitték kórházba.

Sok munkájuk volt a helyszínelőknek

A teherautó sofőrje egy fiatalember volt, aki szintén figyelmetlenségből okozta a karambolt. Tudósítónk úgy látta meglehetősen idegesen várta a rendőrségi helyszínelőket, akik az előző baleset miatt nem tudtak időben megérkezni.

Hidegfront esetében gyakoriak az elbambulós balesetek

A meteorológusok szerint csütörtökön erős hidegfront-átvonulás hatás érvényesül az országban. A hidegfront nyugodtabbá, feszültségmentessé teszi a közlekedőket. Csökken az ingerlékenység, a reflexek lelassulnak, az állandó álmosságérzet és a nehézkesebb gondolkodás miatt gyakoribbak a közúti balesetek. Ha egyedül vagyunk az autóban, ilyenkor az a legjobb, ha rádiót vagy dinamikus, pörgős zenét hallgatunk. Hosszabb utakon iktassunk be pihenőket, mozogjunk és igyunk valamilyen frissítőt. 

Fotók: A BudaPestkörnyéke.hu helyszíni felvételei – Fotó: Gombkötő Krisztián