Folytatódik a télies időjárás, többfelé lehetnek mínuszok és helyenként további ónos eső, havazás is várható. Ezzel együtt erősödik a nappali felmelegedés, a következő, szilveszteri hétvégén néhol 16 Celsius-foknál is melegebb lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Hétfő

Túlnyomóan borult lesz az ég. Nyugat felől a Dél-Dunántúlon szűnik a havazás, de a Dél-Alföld nyugati felén továbbra is eshet a hó, emellett sok helyen ónos eső, a déli órákban eső is előfordulhat. Az ónos eső veszélye miatt hétfőre is az ország nagy részére adtak ki első-, másodfokú figyelmeztetést, sőt két megyére a legmagasabb, harmadfokút. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kedd

Reggelre többfelé képződhet zúzmarás köd, mely napközben tartósan meg is maradhat. Általában borult idő valószínű. Este északnyugat felől újabb vegyes halmazállapotú csapadékzóna érkezik. A minimumok általában mínusz 6 és 0 fok között alakulnak.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Szerda

Nagy területen képződhet köd. Többfelé valószínű csapadék: az ország nagy részén várhatóan eső. Este a csapadékzóna kelet felé elhagyja az országot. Hajnalban mínusz 5 és plusz 3, napközben plusz 1 és 9 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtök

A Dunától keletre nagy területen képződhet köd, illetve rétegfelhőzet, így a nap nagy részében erősen felhős vagy borult idő valószínű. Nyugat felől újabb hullámban érkezhet csapadék zömében eső formájában.

Péntek, szilveszter

A Dunántúlon a nap is kisüthet, ugyanakkor a keleti országrészben hosszabb ideig borult maradhat az ég. Elszórtan előfordulhat eső, a nap második felében csökken a csapadék esélye. Hajnalban 0 és plusz 9, kora délután plusz 5 és 16 fok között alakul a hőmérséklet, északkeleten mérhetik az alacsonyabb értékeket.

Szombat, újév

Újév napjára virradóra többfelé képződhet köd. Napközben nagyobb eséllyel északkeleten helyenként előfordulhat eső, záporeső. A minimumok 0 és plusz 7, a maximumok 5 és 15 fok között alakulnak.

Vasárnap

Reggel nagy területen képződhet köd, amely napközben többfelé tartósan is megmaradhat. Napos és felhős területek tehát egyaránt lehetnek, számottevő csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 6, a maximumhőmérséklet plusz 4 és 9 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemlt kép: illusztráció