Különvonatok, több kocsival közlekedő menetrend szerinti vonatok, távolsági és nemzetközi buszjáratok, a fővárosi helyszínek között közlekedő transzferjáratok biztosítják az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) helyszíneire az eljutást

Érdemes előre jegyet váltani

A MÁV szerint érdemes elővételben, már most megváltani a vonatjegyeket a vasúti pénztárakban vagy online a megújult Elvirán, illetve a MÁV applikáción keresztül. Kiemelte a vasúttársaság, hogy az önkiszolgáló csatornákon történő jegyvásárlás nem jár személyes érintkezéssel, az ilyen módon történő jegyvásárlással az utasok csökkenthetik a koronavírus-fertőzés kockázatát. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kedvezményes utazás

A MÁV-START és a GYSEV a szeptember 5-12. között az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) regisztráltak részére pénztári és fedélzeti jegyváltáskor 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt, online vásárlás esetén 50 százalékos üzletpolitikai kedvezményt biztosít oda-és visszaútra Budapestre a Keleti, a Nyugati, és a Déli pályaudvarra, Kelenföldre, Kőbánya-Kispestre, Kőbánya felsőre és Zuglóra. – írják a honlapjukon.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

2. osztályon vehetők igénybe

A kedvezmény kizárólag belföldi utazásra, 2. kocsiosztályon vehető igénybe. 1. kocsiosztály esetén a teljes árú kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni. A visszautazást legkésőbb szeptember 13-án éjfélig be kell fejezni.

Különvonatokkal is készültek

A különvonatok pénteken Szombathelyről a Várpalota-Veszprém-Székesfehérvár útvonalon Kőbánya felsőre, vasárnap Debrecenből az Újfehértó-Nyíregyháza-Szerencs-Miskolc útvonalon Budapest-Nyugati pályaudvarra, Zalaegerszegről Szombathely-Veszprém érintésével a Nyugati pályaudvarra, Pannonhalmáról a Écs-Győr-Győrszentiván útvonalon a Nyugati pályaudvarra járnak.

Jelentős csoportos és egyéni utazás

A MÁV-START belföldi forgalomban az Eucharisztikus Kongresszus idején jelentős csoportos és egyéni utazásra számít. Szervezett csoportok érkeznek vonattal az ország számos városából, így Miskolcról, Győrből, Veszprémből, Pécsről, Keszthelyről és Debrecenből, továbbá Pest megye térségéből.

Infópult is található

A NEK szervezői a Keleti pályaudvaron a csarnokban 6-os vágány melletti peronnál, a Déli pályaudvaron az 5-6-os vágány közötti területen, a Nyugati pályaudvaron az utascsarnokban a vágányvégtáblák és a főbejárat közötti területen a kongresszus ideje alatt reggel 6:45-től a NEK-es infópultnál adnak hasznos tanácsokat.

Budapesten belül ingyen utazhatnak

A vasúttársaság közölte azt is, hogy a résztvevők ingyenesen utazhatnak Budapesten belül a helyszínek között közlekedő, díjmentesen igénybe vehető transzferjáratokon.

Transzferjáratok a szentmisére

Hozzátették, hogy a Kossuth téren szeptember 11-én az ünnepélyes szentmisére az eljutást igény szerint közlekedő transzferjáratok biztosítják a Széchenyi István térig, a felszállóhelyek megegyeznek a megnyitó felszállási helyeivel. A Hősök terén szeptember 12-én a pápai záró szentmisére az ideiglenes parkolóövezetekből az eljutást  igény szerint közlekedő transzferjáratok biztosítják.

Megáldott villanymozdony

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus ideje alatt közlekedik az a matricázott villanymozdony, melyet Erdő Péter bíboros-prímás 2019. május 28-án áldott meg a Vasúttörténeti Parkban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: BPK