Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő az ATV Start című műsorában beszélt arról, hogy Karácsony Gergelynek már régen el kellett volna rendelnie a kötelező maszkhasználatot a tömegközlekedésben és a zsúfolt zárt terekben.

Egyre több beteg

Jelenleg 405 beteget ápolnak kórházban, közülük pedig 45-en vannak lélegeztetőgépen, de az esetszámok növekvő tendenciát mutatnak, ez pedig egyértelműen azt indokolná Kunetz szerint, hogy újra kötelező legyen a maszkviselés. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Bedőlhet az egészségügy

A szakértő kihangsúlyozta, hogy tavaly 11 ezer beteg után bedőlt az egészségügy, most szerinte akár 8 ezer beteg is elég ugyanehhez. Azóta ugyanis rengeteg szakember elhagyta az egészségügyet.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Fontos az oltás

„Az oltottság valószínűleg elrejti a vírus hordozást, hiszen nem jelentkeznek a betegség jelei, ezért az oltás az rendkívül fontos, de emellett én azt gondolom, hogy a járványkezelésnek lépcsőzetesnek kellene lennie” – mondta Kunetz Zsombor.

Fokozatosság kell

„A lépcsőzetességben az alap pont az mondjuk az oltás, vagy a távolságtartás, kézhigiénia, maszk, és a végpont az mondjuk a horror lezárás. Nem kéne eljutni oda” – folytatta a szakértő.

Majdnem 300 új fertőzött

A kedden reggel közzétett járványügyi adatok szerint 289 új fertőzöttet mutattak ki Magyarországon, meghalt 5 beteg – olvasható a kormányzati tájékoztató oldalon. Az új megbetegedéseket a delta-vírusmutáns okozza – közölték. A legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, ezért kérik őket, hogy regisztráljanak, és vegyék fel az oltást mielőbb.

Emelkedik a szennyvíz koronavírus-koncentrációja

Lassan, de továbbra is növekszik a szennyvíz koronavírus-koncentrációja – ismertette hétfőn a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK). A 37. héten a szennyvízminták koronavírus-koncentrációja az országos átlagot tekintve továbbra is lassú emelkedést mutat.

Két nagyvárosban is nőtt

A vizsgált települések zömét stagnáló tendencia jellemzi, azonban Pécsett és Székesfehérváron növekedés, míg Szolnokon csökkenés tapasztalható. Az NNK tájékoztatása szerint tizenhárom városban továbbra is alacsony, kilenc mintavételi helyen pedig mérsékelt a koncentráció. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mérési eredmények

Kiemelt kép: Karácsony Gergely – Forrás: BPK