A néhány napja első fokon 2 év letöltendő börtönbüntetésre ítélt Lagzi Lajcsi most bejelentette, hogy a családi vagyon egy részét kiviszi a budaörsi használtcikk piacra és megpróbálja pénzzé tenni.

Harmonikát, festményt és házat is árul

A trombitás eladja többek közt a festményeit, a harmonikáját, sőt a portékák közt egy eredeti Picasso-rajzról készült litográfia is található. Lajcsi annyira szabadulna a vagyontól, hogy még egy 18 szobás, 165 millió értékű vendégházát is megpróbál eladni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sok mindenre ráébredt

Lajcsi azt állítja, hogy az elmúlt időszak, a tárgyalás, az ítélet sok mindenre ráébresztette, s átértékelte, mik is az igazán fontos dolgok. A Blikknek arról beszélt, hogy régóta adakozott, adományozott anonim módon.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Segíteni akar

Mint fogalmazott: „Most kitaláltam, hogy néhány, általam már nem használt tárgyat eladok. Szerencsésnek mondhatom magam, mert a hétköznapi problémák nem érintenek, ezért különösen kötelességemnek érzem, hogy segítsek a rászorulókon” – mondta a zenész.

Életmű a dobozban

„A legnagyobb kincs egy eredeti Picasso-rajz, amely hétszázezer forintról indul, és amin nagyon kalandos úton került hozzám.” – mondta Lajcsi. Egy régi rajongója hagyta rá az értékes Pablo Picasso-rajzot, amelynek egyik oldala egy ismert udvari festőt, míg a másik egy szobabelsőt ábrázol. Lajcsi elmesélte hogyan került hozzá a kép: „Volt egy idős hölgy, Sári néni, aki tavaly elhunyt. Az volt a kérése, hogy a temetésen én trombitáljam el az Il Silenziót. A szertartás után a fia odajött hozzám, majd mondta, hogy Sári néni egy dobozt hagyott rám. Felnyitottam, tele volt régi, rólam szóló cikkekkel, címlapokkal. Régóta követte a pályafutásomat, valamint ott volt ez a Picasso-rajz.

Két év börtön

Pár napja a Budaörsi Járásbíróság megállapítása szerint Galambos Lajos bűnös, lopás és felbújtóként elkövetett vesztegetés bűntettében, ezért 2 év 10 hónap börtönbüntetésre, 3 év közügyektől eltiltásra és 12 milliós vagyonelkobzásra ítélték.

Lajcsi volt a főnök

Lajcsi feleségét, Boglárkát minden vádpont alól felmentették. Lajcsival kapcsolatban úgy fogalmazott a bíró, hogy egyértelműen hierarchikus viszonyban követték el a bűncselekményt, ebben Lagzi Lajcsi volt a főnök.

Harcolni fog

A zenész azt mondta Czakó Józsefnek, az RTL riporterének, nagyon váratlanul érte az ítélet, harcolni fog az igazáért, mindaddig, amíg az ereje engedi. Lajcsi azt is elmondta, hogy a bírói ítéletben személyeskedést is felfedezett.

Nem átlagos körülmények

Lajcsi kifogásolta, hogy a bíró úgy fogalmazott, hogy nem átlagos körülmények között éltek a vidéki házukban. Erre a zenész azt mondta, hogy a vidéki házukat annyiért vette, amennyiért Budán eladott egy lakást. Lagzi Lajcsi az RTL-nek kijelentette: „Talán nem is vagyok egy átlagos ember és nem is átlagos munkát végeztem, amíg eljutottam a színpadig” – mondta a zenész.

Nem akar börtönbe menni

A büntetőper majdnem 6 évig tartott, amíg eljutott az elsőfokú ítéletig. Lajcsi 2015 végén 125 napot volt előzetes letartóztatásban a Székesfehérvári börtönben. Akkor szinte minden újságban azt nyilatkozta, hogy nem akar visszakerülni a börtönbe.

Ennek a meccsnek még nincs vége

„Eddig sem volt könnyű megélni. Erős embernek tartom magam, de azt gondolom, hogy ennek a meccsnek még nincs vége, ez most félidőhöz jutott. Be fogom bizonyítani az igazamat” – mondta Lajcsi.

Megspórolhatta a költségeket

Lagzi Lajcsi azért került bajba, mert Tatán egy lakóparkot épített, ahol úgy spórolhattak a költségekkel, hogy lopták az áramot, a gázt és a vizet a szolgáltatóktól. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Galambos Lajos