Korábban az elsők között írtuk meg itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy Lagzi Lajcsitól 200 millió forintot kért egy férfi, aki azt ígérte, el tudja intézni a belügyminiszternél és a legfőbb ügyésznél, hogy Lajcsi ne kerüljön börtönbe a folyamatban lévő büntetőügye miatt. Lajcsi találkozott a férfivel, de előtte bekamerázták a zenészt a hatóságok. Most megszólalt a 200 milliót kérő tettes és elmondta az ő verzióját. Állítja, Lajcsi csak nagyot akart mondani.

Nagy bajban van Lajcsi

A jelenleg is házi őrizetben lévő férfi úgy meséli, a sofőrjével ment a trombitás boldogasszonypusztai birtokához. Lajcsi elmondta neki, nagy bajban van, a felesége már el is költözött tőle és fél az ítélettől. „Erre mondtam neki, tudok segíteni, de az nem igaz, hogy bármilyen politikusra vagy magas beosztású tisztségviselőre hivatkoztam, erről a lehallgatási jegyzőkönyvben sincs bizonyíték” – mesélte a Blikknek a részleteket. K. K., aki azt állítja, a zenész belement az üzletbe. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Bekamerázott parkoló

„Egy bekamerázott parkolóban találkoztunk, Lajcsi elmondta, hogy nem akar börtönbe menni. Vegyem úgy, hogy megállapodtunk, már csak a pénzátadás technikai részleteit kell megbeszélni. Kezet fogtunk, ami nekem egyértelművé tette, Lajcsi részéről rendben volt az üzlet – mesélte a férfi.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Nem volt felhőtlen

K.K., mint korábban megírtuk, a szintén gyanúsított, a 200 millió forint kölcsönadási szerződés elkészítésével megbízott dr. Puskás Ferenc ügyvéd irodájában találkozott újra Lajcsival. De ez a találkozó már korántsem volt olyan felhőtlen.

Lehallgatták

„Folyton arról kérdezett, tudom-e, ki Orbán Viktor, Pintér Sándor vagy Polt Péter. Amikor elváltunk, már sejtettem, hogy mire ment ki az egész, és lehallgattak” – magyarázta K. K., akinél két nappal később megjelentek a rendőrök és bilincsben vitték el.  

Színes mese

Szerinte „ez az egész ügy túlértékelt, hiszen nem vettem át a pénzt, igazából nem történt semmi. Ő ehelyett hadjáratba kezdett, színes mesét szőtt az egészből. Nem volt itt se bűnbanda, se fegyveres, félelmetes bűnözők. Rossz érzés fog el, ha látom az ügyről beszélni. Ha annyira félt és nem akart üzletet, miért találkozott velem többször is?”

Túl sok a hazúgság

K. K. a letartóztatását követően beismerte, hogy 200 millió kért Lajcsitól. A férfi házi őrizetben van, így valószínűleg fia születésénél sem lehet ott. „Nem tartom arányosnak a büntetést, de haragszom magamra, hogy a családommal ezt csináltam. Apás szülést terveztünk a párommal, bármelyik nap életet adhat a fiunknak, és úgy néz ki, nem lehetek ott és nem is tudok neki segíteni” – sajnálkozott, hozzátéve, „értem én, hogy Lajcsi nagyot akar mondani, de túl sok már itt a hazugság.”

Nem kommentál

A Blikk megkérdezte Lajcsit is, hogy mit szól K. K. állításához. Az zenész azt mondta, „a nyomozás érdekeire való tekintettel nem kívánom kommentálni a nyilatkozatát. A bíróságon minden kiderül majd, én pedig bízom a független igazságszolgáltatásban”.

Kiszemelték Lajcsit

Az előzményekről annyit érdemes tudni, hogy Lajcsi nyolc társával együtt víz-, gáz-, és áramlopás miatt állt bíróság elé, ahol az ügyész 7 év letöltendő börtönt kért rá, a feleségére pedig 2 évet, a zenész az elsőrendű vádlott. Ezután szemelte ki Lajcsit egy bűnszervezet, akik azt ígérték neki, hogy 200 millió forint fejében enyhébb büntetést fog kapni az ellene folyó eljárásban.

Izgalmas események

Korábban Lajcsi azt nyilatkozta, hogy a megkeresés után a régi, jól ismert ügyvédjén keresztül értesítette a hatóságokat kémfilmekbe illő történet indult el, sőt a zenész szerint sokkal izgalmasabb volt, mint amit az ember a filmekben lát.

Felkészítették Lajcsit

“Elkezdődött egy nagyon komoly, minden részletre kiterjedő felkészítés. Minden lehetséges veszélyre felhívták a figyelmemet és több próbát is csináltunk. Feltételezhető volt, hogy a bűnözőknek fegyverük is van és persze az is benne volt a pakliban, hogy esetleg megmotoznak a sukorói találkozón, vagyis lebukom.” – mesélte akkor Lajcsi.

Titkos jelszó

Meg kellett adnom egy menekülőszót, amit ha kimondok, azonnal ránk törik az ajtót és engem kimentenek. Ez a szó egyébként a Zorba lett. Így hívják a kislányom egyik kutyáját – mesélte Lajcsi. aki azt is elmondta, hogy előre nem lehetett tudni, hogy az első akció sikeres lesz-e, azért a másodikra már 100 millió forint készpénzzel ment volna, amit a Nyomozó Főügyészség biztosított volna.

Három embert tartoztattak le

Az ügyben végül három személyt tartóztattak le, az ügyészség pedig azóta elrendelte a befolyásolásra alaptalanul hivatkozó személyek őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki őket, majd indítványozta a letartóztatásukat. A most megszóllalt K.K. nevű vállalkozó elismerte a bűncselekmény elkövetését. Az eset óta eltelt három hónap, az ő verzióját most ismerhettük tehát meg.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Lagzi Lajcsi – Forrás: Youtube/LifeTV