Kigyulladt egy földszinti lakás a 7. kerületben a Csengery utca 3. számú házban. Egy holttestet hoztak ki a mentőegységek az épületből. Az eset csütörtök délben történt, a füst megtöltötte a társasház lakásait, 39 embernek kellet elhagyni az épületet.

Riasztás

Lakástűzhöz riasztották a fővárosi tűzoltókat csütörtök dél körül. Egy szeméttel megtömött földszinti lakás gyulladt ki. A helyszínen tartózkodó tudósítónk úgy tudja, egy ember meghalt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tűzoltóautó a Csengery utcában

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Rengeteg szemét volt a lakásban

A Csengery utcai, négyemeletes lakóépületben egy harminc négyzetméteres ingatlan szobája és konyhája égett. A BudaPestkörnyéke.hu tudósítójának beszámolója szerint a lakás tele volt szeméttel, az oltáskor is rengeteget hoztak ki a tűzoltók.

39 embernek kellett elhagynia a házat

A fővárosi hivatásos tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, a lángokat még 13 óra előtt eloltották. A munkálatok idejére a házat harminckilenc embernek kellett elhagynia

Mentők is érkeztek a helyszínre

A lakások megteltek füsttel

A BudaPestkörnyéke.hu helyszíni tudósítójának a lakók elmondták, hogy akkora volt a füst, hogy a felsőbb emeleteken is alig lehetett levegőt venni, a lakások megteltek füsttel.

Dolgoznak a tűzoltók

Visszaengedték a lakókat

A lakókat a tűz megfékezése után 13:30-kor kezdték el visszaengedni a lakásaikba. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Így néz ki a kiégett lakás bejárata

Megérkezett a katasztrófavédelem légzőbázis autója is

Itt történt a tűzeset

Kiemelt kép: Helyszíni felvétel – Forrás: Facebook/Élhető Erzsébetváros csoport – Köszönjük a kép készítőjének, hogy felvételével segíti mások hiteles tájékoztatását, a többi fotó a BudaPestkörnyéke.hu helyszíni felvétele – Fotó: Gombkötő Krisztián