Az ingatlanpiacon jellemzően többen keresik a bérlésre kínált lakásokat, hiszen vagy átmenetileg keresnek lakhatást, vagy egyszerűen nem gondolkoznak vásárlásban. Holott a lakásvásárlás egy nagyon is élhető opció, mellyel a jövőt is megalapozhatjuk.

Az albérletek az esetek többségében sokkal népszerűbb opciót jelentenek az ingatlanpiacon. Ennek számos oka közül az egyik az, hogy a főváros és más nagyvárosok is sok esetben a fiatalok célpontjai, akik anyagi vagy más megfontolásból egyszerűen nem gondolkoznak lakásvásárlásban. A rendelkezésre álló tőke hiánya mellett természetesen az is szerepet játszhat ebben, hogy nem terveznek hosszú évekre előre.

Ehhez a létformához pedig valóban ideális döntés az albérletkeresés. Ez pedig manapság kifejezetten egyszerű, hiszen a világháló hirdetési oldalai és közösségi platformjai hemzsegnek a különféle lakáshirdetésektől. Ezekben a körökben és nagy általánosságban is, kevesebb fény vetül a lakásvásárlás lehetőségére, holott egy igencsak megfontolandó opció. Szó se róla, az átmenetiség itt nem szempont, de a jövőbe fektetett bizalom könnyedén megtérül.

A nagy döntés

Egy lakásvásárlás értelemszerűen komoly anyagi vonzattal is jár, a társadalom döntő többségének pedig szinte biztos, hogy nem áll rendelkezésére az erre elegendő teljes összeg. Sokak számára már itt véget is ér a dilemma, a döntési folyamat, hiszen az alapvető logika azt diktálja, hogy amit nem tudunk kifizetni, azt egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak. Egy ilyen volumenű befektetéshez azonban számos hitelopció áll rendelkezésre, mellyel máris közelebb kerülünk az álomhoz.

A lakásvásárlásra fordítható hitelek manapság egyébként is virágkorukat élik, hiszen a családok, vagy épp a családalapítást tervezők egészen kedvező, bizonyos esetekben akár vissza nem térítendő támogatásokban is részesülhetnek. Azonban épp ezért, a lakásvásárlási hajlandóság jellemzően sokkal nagyobb azok körében, akik már saját és családjuk jövőjét tervezik. Ebből is látszik tehát, hogy bár az ingatlant keresők egy része kizárólag albérletekben gondolkozik, az eladó lakások kínálati oldala is megtalálja a maga célközönségét.

Befektetés a jövőbe

Az albérletekkel szemben a lakásvásárlás a jövőbe helyezett bizalmat jelképezi. Egy ilyen befektetés jellemzően évtizedekre szóló elköteleződést jelent, ám ez több szinten is megtérül. Először is, egy ingatlan mindig biztos és jövedelmező befektetés. Bár az árak ingadozók, épp ennek köszönhetően egyes időszakokban egészen komoly mértékben megnőhet egy adott lakás értéke. Így, ha netán időközben nagyobbra váltanánk, egy jól időzített üzlettel még nyerhetünk is.

A megtérülés másik szintje kevésbé anyagi, sokkal inkább érzelmi. Egy saját lakás birtoklása hatalmas lépés és jóval stabilabb alapot jelent a jövő generációi számára is. Bár számunkra elköteleződéssel jár, ám éppen ezek a döntések viszik előre az embert és alapozzák meg utódai jövőjét is. Ha tehát abban a helyzetben vagyunk, hogy megléphetjük, mindenképpen érdemes belevágni a lakásvásárlásba. Erre talán még soha nem kínálkoztak olyan kedvező lehetőségek, mint most.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb hírportálján, amely a forgalmas napokon már Magyarország legolvasottabb 15 top hírportáljának elit klubjában van, akkor kattintson ide!