A kertes ház számos előnnyel jár, ugyanakkor több ház körüli munkát is tartogat. Nemcsak a kert rendezésére kell gondolni, hanem a karbantartási, esetleg bővítési munkálatokra.

Túlságosan ránőtt egy fa ága a háztetőre? A téli tüzelőt akarod felaprítani? Amire szükséged van, az egy láncfűrész.

Láncfűrészt, de milyet?

Ezzel a kérdéssel egy tömblakásban élő személy mit sem foglalkozik, de ha szükséged van fűrészre, akkor adódik a kérdés: milyet?

Nem árt némi ismerettel felvértezni magadat, ha ilyen szerkezetet szeretnél vásárolni.

Felhasználás jellege

A tűzifa felaprítására, nagyobb ágak eltávolítására, fák kivágására tökéletes megoldást kínál a hagyományos láncfűrész. Egy olyan szerkezet, amelynek két markolata van (elöl és hátul) valamint az a láncvezető, amely magát az érdemi munkát végzi. A ház körüli munkákra tökéletes kellék. Minél nagyobb a láncvezető mérete, annál vastagabb faanyaggal képes megbirkózni.

A hagyományostól eltérő, hosszú rúdra rögzített, kisebb és könnyebb (ami célszerű, mert magasban használjuk) láncfűrész funkciója a magas fák ágainak, gallyainak lenyírása. Ezért is nevezik ágvágónak.

Mi hajtja?

Lehet elektromos, amely ugyan helyhez kötöttséget ad (hosszabbító használatával azonban megnyújtható a távolság), de cserében könnyű.

Némileg nagyobb mozgásteret nyújt az akkumulátorral működő fűrész, ám üzemidejét az akkumulátor töltöttsége befolyásolja.

A legmegbízhatóbb és egyben legnehezebb szerkezet a benzinmotoros láncfűrész. Méretük mellett már csak az erejük nagyobb.

Valami plusz

Egyszerűbb és több funkcióval felvértezett fűrészek közül válogatsz. Érdemes néhány apróságra odafigyelni, és annak megfelelően vásárolni, amelyik funkció segítséget jelenthet.

  • Táska: nemcsak esztétikai jelleget képvisel, hanem a szerszám hordozhatósága, tárolása és védelme is megvalósul.
  • Berántást segítő funkció: a benzines fűrész beindítása berántással indul, ám nem mindegy, hogy ahhoz mekkora erőt kell felhasználni.
  • Lánc beállítása szerszám nélkül: gyors és hatékony beállítási lehetőséget nyújt.
  • Levegőtisztító: a szennyeződés, törmelék megszűrése már a légszűrő elérése előtt megtörténik, így annak élettartama meghosszabbítható.
  • Automatikus olajkenés: a biztonságos és hatékony munkához szükséges a lánc megfelelő olajozottsága és ezzel a funkcióval mindez automatikusan megtörténik.
  • Láncfék: valamivel való ütközés során a láncfék azonnal leállítja a munkát és ez a fűrész és a szerszámot használó épségének védelmét jelenti.  

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.