Egy kertes házban nagyon sok a tennivaló. Amikor kész az egyik feladat, és még alig-alig fújtad ki magad, máris kezdheted a következőt. Persze ez nagyon jó dolog abban az esetben, ha a különféle tevékenységeket professzionális eszközökkel tudod elvégezni. 

Ellenkező esetben a folyamatok elhúzódhatnak, és sokkal több időt fogsz eltölteni kesergéssel és javítgatásokkal, mint hatékony és egyszerűen végezhető, pörgős munkával.

Sokféle szerepkörben bizonyítanak

A Black Szerszámnál remek láncfűrészeket találsz, melyeket gyakran még a kertek királyának is neveznek, gyakorlatilag egyetlen kerttulajdonos sem nélkülözheti. Remek és nagyon sokoldalúan felhasználható kéziszerszámok ugyanis, amelyekkel igazán hatékonyan rendet vághatsz a fás területeken, felapríthatod a tűzifát, és rengeteg hasznos percet megspórolhatnak neked a mindennapokban. 

Ha útban lenne egy kisebb akác, csak kapd elő az egyik láncfűrészt, és máris szabadabb lesz a tér. Vagy esetleg a vezetékre lóg egy-két ág? Erre is remek lesz valamelyik darab.

Mikor melyiket használd?

Aszerint, hogy mire van szükséged, kiválaszthatod azt láncfűrész típust, amivel a leghatékonyabban dolgozhatsz. Ha fákat akarsz kivágni, akkor jársz a legjobban, ha a hagyományos láncfűrésznek szavazol bizalmat. Ennél a szerkezetnél a fogantyúkat a motor, illetve a hajtómű házon találod meg. A láncvezető pedig kifelé nyúlik innen. Ha a téli tűzifát szeletelnéd, vagy rönköket fűrészelnél, akkor is ez a típus lesz a nyerő. 

De ha nincs túl nagy hely a munkához, vagy annak elérése nem egyszerű, akkor az ágvágó láncfűrész az a kényelmes és megbízható eszköz, amely segít neked. Itt lényegében egy hosszabbító rúd végére szerelték fel a kisebb fűrészt. A markolat azért a te kezedben lesz.

Nagyon lényeges kérdés persze még az is, hogy milyen energiaforrással rendelkezzen a láncfűrészed. Háromféle típust forgalmaznak: benzines, akkus és hálózati árammal működő modelleket. Ha nagy a területed, akkor nem biztos, hogy elegendő lesz a legkönnyebb vezetékes változat. 

A legerősebb láncfűrészek benzinmotorral működnek. Könnyen magaddal viheted ezeket, robosztusak és nagyon megbízhatóak. A Black Szerszámnál több remek modell közül is választhatsz. Köztes megoldás az akkumulátoros láncfűrész, de gond lehet olykor az akku súlya és a véges üzemidő.

Hasznos apróságok

Lényeges, hogy milyen hosszú a láncvezető. Ettől függ, mekkora átmérőt tudsz elnyisszantani az eszközzel. Kertbe elég a 30-60 cm közötti fűrész, a profiknak a 70 cm az alap. Minél nagyobb a hengerűrtartalom vagy a feszültség/áramerősség, annál jobb lesz a láncfűrész teljesítménye. 

A kiegészítő elemek főleg a biztonságod és a kényelmedet szolgálják: ezek például a vibráció csökkentés, a berántás segítés és a láncfék. Soha ne feledd a védőfelszereléseket: a lábvédőt, a sisakot, a kesztyűt és a szemvédőt! Ezekkel lesz csak valóban biztonságos a láncfűrészes munka.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.