Kigyulladt az erdő a Budaörs feletti hegyoldalon, közben Dabasnál száraz fű, cserjés kapott lángra. Egy hete tűzgyújtási tilalom van érvényben, láthatóan nem alaptalanul.

Nagy a szárazság, ezért a csontszáraz növényzet szinte bárhol az agglomeráció területén könnyen lángra kaphat.

Ahogy azt tegnap megírtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, kigyulladt az erdő Budaörs felett az úgynevezett Csíki-hegyen oldalában.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

A budaörsi polgármester, Wittinghoff Tamás is nagyon aggódott: „Nem elég nekünk a koronavírus, még az erdő is kigyulladt” – írta a közösségi oldalán.

A budaörsi tűz füstjét messziről lehetett látni, a tűzoltóság munkatársai éjszaka is oltották a lángokat, szombat hajnalra sikerült megfékezni a tüzet.

Ég az erdő Budaörsnél – Fotó: MTI/Lakatos Péter

Dabasnál bozóttűz volt

Közben az agglomeráció déli részén, az M5-ös autópályától nem messze Dabasnál a száraz fű és egy cserjés kapott lángra.

A tüzet a dabasi és a monori hivatásos tűzoltók, valamint a Honvédség szakemberi oltották el, majd átvizsgálták a területet – tájékoztatta portálunkat a katasztrófavédelem.

Tűzgyújtási tilalom

Tűzgyújtási tilalmat rendelt el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal április 3-tól hét megye, köztük Pest megye, vagyis az agglomeráció területére a fokozott tűzveszély miatt. Ez azt jelenti, hogy a grillezésen kívül semmilyen tüzet sem lehet rakni még a családi házak udvarában sem.

Kiemelt kép: Bozóttűz Dabasnál – Fotó: Katasztrófavédelem