A fél ország vasúti közlekedése lebénult, miután Monorierdőn kigyulladt egy raklapüzem. Az üzemcsarnok olyan hatalmas lángokkal ég, hogy a vasúti pályát is le kellett zárni, jelenleg nem közlekednek Monor felé a vonatok. Cikkünk folyamatosan frissül….

Tűz Monorierdőn

Mintegy ezer négyzetméteren, több csarnokban raklapok gyulladtak ki egy üzemben Monorierdőn, a Monori úton. A tűzesethez a monori, a dabasi, a ceglédi, a nagykátai, a fővárosi és a gödöllői hivatásos hivatásos, illetve az üllői önkéntes tűzoltókat riasztották – írja a katasztrofavedelem.hu. 

Folyamatosan oltanak 

A helyszínre tartanak még az érdi, a szolnoki és a szentendrei hivatásos tűzoltók is. Az egységek nyolc vízsugárral, több oldalról folyamatosan oltják a lángokat. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Tűz a raklapcsarnokban

Forrás: Facebook/Monori Info Csoport

Lezárták a vasúti pályát

A Monor és Pilis közötti vonalszakaszon átmentileg nem közlekedhetnek a vonatok, mert Monorierdőnél a Katasztrófavédelem tűzoltás miatt (a vasúti pálya melletti fatelep ég) lezárta a vasúti pályát – írja a MÁV.

Helyszíni felvétel

Forrás: Facebook

Óriási késések várhatóak

A Budapest–Cegléd–Szeged és a Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon emiatt késések várhatók. A vonalon kimaradó, illetve rövidebb útvonalon közlekedő vonatjáratokra lehet számítani.

Bevezetett forgalmi változások a MÁV-nál

  • a monori S50-es vonatok közlekednek, 
  • Monor és Pilis között pótlóbuszok szállítják az utasokat,
  • a ceglédi Z50-es vonatok megosztva, a Nyugati pályaudvar és Monor, valamint Pilis és Cegléd között közlekednek,
  • a Szolnok—Debrecen—Nyíregyháza között közlekedő távolsági vonatok kerülő útirányon át, Zugló, Kőbánya-Kispest, Ferihegy és Cegléd érintése nélkül közlekednek
  • a szegedi Napfény IC-k csak Cegléd és Szeged között közlekednek

Itt tudsz tájékozódni

A meghirdetett változásoktól eltérések előfordulhatnak. Az egyes közlekedő vonatokról további tájékoztatás a Vonatinfó térképen, és a MÁV applikációban érhető el.

Óriási lángok

A helyiek a Facebookon azt írják, rengeteg tűzoltó tart a helyszínre. A hatalmas lángokat az M4-es autóútról, sőt Felsőpákonyról is látni lehet. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A környéket elborította a füst

Forrás: Facebook

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Facebook/Monor Info Csoport (köszönjük a posztolóknak a tájékoztatást)