Újbuda polgármestere is megkapta a koronavírus elleni oltást. László Imre azt mondta, orvosként regisztrált az oltásra, jelentkezését elfogadták, így jutott hozzá a vakcinához.

Beoltatta magát László Imre

László Imre, már az első körben megkapta a koronavírus elleni vakcinát. Újbuda polgármestere orvosi diplomáját 1972-ben szerezte, több mint 40 évig volt gyakorló orvos, több egészségügyi intézményt vezetett, köztük a Szent Imre Kórházat. Ma már nem gyakorolja a szakmáját.

Jelentkezett, behívták

„A rendelet úgy szól, hogy az egészségügyi diplomával rendelkezők számára lehetővé teszik a védőoltást. Én bejelentkeztem erre elsején. hatodikán kaptam meg a választ, de közben a kórházam értesített, hogy várnak a műsor után az oltásra” – mondta a politikus az ATV Start című műsorban.

Nem érzi magát felelősnek

Az Index megkeresésére az újbudai polgármester sajtósa elismerte, hogy László Imre megkapta a védőoltásokat, de egyáltalán nem érzi magát felelősnek, hogy mindez soron kívül történt.

Nem voltak tiszták a viszonyok

„Az elején egyáltalán nem voltak tiszták a szabályok a vakcina beadásának ügyében, így a polgármester is jelentkezett, ahogyan sokan mások” – mondta a 11. kerület kommunikációs munkatársa.

Ha tudta volna…

László Imre munkatársa arról is beszélt, hogyha a polgármester tudta volna előre, hogy van egy sorrend, akkor egyértelműen visszamondja, hiszen polgármesterként most nem praktizál orvosként.

Ma kapta meg a 2. vakcinát

A polgármestert csütörtökre újra behívták, hiszen két héten belül meg kell kapnia a második oltást is. László Imre továbbra is fenntartják, hogy semmiben sem hibázott.

Feljelentették a polgármestert

A Mi Hazánk Mozgalom ettől eltekintve feljelentést tett hivatali visszaélés miatt. Erről Novák Előd, a párt alelnöke írt Facebook oldalán.

Gyöngyös polgármestere is megkapta az oltást

Nagy port kavart a hét elején Gyöngyös polgármesterének ügye, aki szintén megkapta a koronavírus elleni vakcinát. Heisz Györgyöt az egyik helyi háziorvos hívta fel azzal, hogy a gyöngyösi kórházban rengeteg megkezdett ampulla van, amennyiben szeretné, menjen be és megkapja az oltást.

Semmi köze az egészségügyhöz

Heisz György azt mondta, egy órája volt arra, hogy eldöntse, hogy beadatja-e a vakcinát. Így feleségével együtt bementek a helyi kórházba, ahol meg is kapták az oltást. Az egészségügyi intézmény vizsgálatot indított az ügyben. Gyöngyös polgármesterének egyébként nincs egészségügyi végzettsége és soha nem is dolgozott az egészségügyben.

Kiemelt kép: László Imre – Forrás: Facebook