Látogatási tilalmat rendeltek el 2022.07.04-tpl a Szent Margit Kórház Ápolási-Krónikus és Kardiológiai Osztályán, derül ki az intézmény honlapján közzétett információkból.

Járványügyi okok

A kórház azt írja, hogy járványügyi okok miatt, valamint a betegek védelme érdekében meghatározhatatlan ideig tartó látogatási tilalom lépett életbe. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Indokolt esetben

“Rendkívüli látogatás indokolt esetben az osztályvezető főorvos írásos engedélyével történhet, a 2022.március 7-től életbe lépett látogatási rend értelmében.”

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Csomagok a betegek részére

“Az osztályon fekvő betegek részére a hozzátartozók csomagokat tudnak behozni, amelyet a ”B” épület portáján a biztonsági szolgálat munkatársai vesznek át.” – írják

Ezt kérik

“Kérjük a Tisztelt Hozzátartozókat, hogy lezárt a csomagokon mindig tüntessék fel a beteg és az osztály nevét, ezzel is segítik a Kollégáink munkáját! Külön kérjük Önöket, hogy a betegek részére összeállított csomagok értéket (telefon, laptop, óra, pénz) és romlandó élelmiszert NE tartalmazzanak!” – zárul a közlemény.

Facebookon is közzétették:

☝️Tájékoztatjuk a Tisztelt hozzátartozókat, hogy a Szent Margit Kórház Ápolási – Krónikus és Kardiológiai Osztályán…

Posted by Szent Margit Kórház on Monday, July 4, 2022

Nem tudni pontosan, miről van szó

Azt egyelőre nem tudni pontosan, hogy járványügyi okok alatt mit ért a kórház, de nem kizárt, hogy a koronavírus erősödött fel ismét. Több országban ugyanis az utóbbi időszakban ismét emelkedett az esetszám, itthon pedig Szlávik János beszélt arról, hogy már a küszöbön van a járvány újabb hulláma.

Új variáns

A szakember az RTL reggeli műsorában mondta el, a most jelen lévő variáns ugyan enyhébb tüneteket produkál, de könnyebben terjed emberről emberre. Szlávik János a műsorban arról is beszélt, hogy korábban látni lehetett a brazil és a közel keleti példákon, hogy nyáron, a nagy melegben is képes terjedni a betegség, ugyanezt lehet most látni Európában is.

Tünetek

A szakember kitért arra, hogy most is a klasszikus koronavírus-tünetek vannak: láz, köhögés, torokfájás, ízületi és végtagfájdalom, és újra előjönnek az íz- és szaglászavarok is. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A riportot itt lehet visszanézni:

Kiemelt kép: Szent Margit Kórház – Forrás: Google Maps