A napokban elkezdődött az Ezerarcú Sződliget című, a Pest megyei településről készülő dokumentumfilm és kisfilmsorozat forgatása – adta hírül a film hivatalos közösségi oldala.

Ikonikus épület

Az első két forgatási nap során a filmesek Sződliget egyik ikonikus épülete, a római katolikus templom belsejében forgattak, ahol több interjú is rögzítésre került. A második nap már jóval rendhagyóbb körülmények között, egy hatalmas stúdióteremben zajlott, ahol szinte teljes sötétségben, különleges eszközökkel rögzítették a filmsorozat főcímének képi anyagait. Kérdésünkre a film operatőre, Polcz Péter elmondta: „Az úgynevezett probe-lencse használata olyan felvételek megalkotását teszi lehetővé, amelyek egészen rendkívüli összhatást eredményeznek majd.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elődök értékei

A forgatási folyamat megkezdéséről a rendezőt, Ókovács Benedeket is kérdeztük, aki kiemelte, hogy a film dedikált célja megmutatni, hogy minden egyes településen van mire büszkének lennünk és hogy mindenhol felfedezhetjük a múlt, az elődök értékeit, csak keresni kell azt. „A film erre egy modernebb és talán ezért most megfelelőbb eszköz, de mindenkit arra buzdítunk, hogy akár személyes kutakodással, beszélgetésekkel, de kicsit kapargassa meg a felszínt, mert érdemes feltárni otthonunk történetét.”

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Összefogás, kitartás, alázat

Arra a kérdésre, hogy Sződligeten kívül is érdemes lehet-e figyelemmel követni a filmet, a rendező igennel felelt. „Elsősorban sződligetieknek készítjük, de ez nem jelenti azt, hogy nem lenne érdemes bárkinek bekapcsolódnia – olyan egyetemes értékeket szeretnénk megmutatni, mint az összefogás, a kitartás és az alázat: ezek mindenhol ugyanazt jelentik.” 

Különleges forgatás

Az Ezerarcú Sződliget Facebook-oldalán rendszeresen beszámolnak a gyártás aktuális fázisairól, így például a most zajló különleges forgatásról alább galériát lehet megtekinteni, a kisfilmsorozat tavasszal, heti rendszerben kerül majd bemutatásra a sződligetiek.hu oldalon, ahol ingyenesen követhető, a teljes, egész estés filmet pedig várhatóan júniusban fogják bemutatni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt van Sződliget

Interjúkészítés közben

Készülnek a vágóképek

Dolgozik a stáb

A BudaPestkörnyéke.hu az Ezerarcú Sződliget kiemelt médiapartnere.