Látványos videót posztolt a főpolgármester pénteken délelőtt. Érzelmes zenével, látványos képekkel mutatják meg Budapest hőseit, akik kitartóan dolgoznak a járvány idején, akkor is, amikor az utcák teljesen üresek. A videó a cikkünk alján indítható el.

„Tisztelettel és hálával tekintünk ma azokra, akik a kórházakban ápolják a betegeket, és fáradhatatlanul harcolnak mindenki egészségéért, életéért. A szociális dolgozókra, akik segítséget nyújtanak a legkiszolgáltatottabbaknak és azokra, akik ezekben a nehéz időkben is biztosítják városunk működését. Járművezetőkre, köztisztasági dolgozókra, bolti eladókra.

Jelesre vizsgáznak emberségből az önkéntesek, akik ott segítenek, ahol tudnak, azok a nagylelkű polgárok, akik adományokkal, szállással, élelemmel segítik a küzdelmet.

De büszkék lehetünk mindazokra, akik gyorsan alkalmazkodva a hirtelen megváltozott körülményekhez átálltak az online oktatásra, a home office-ra, azokra a családokra, ahol anyák és apák egyszerre dolgoznak és segítik a gyerekek tanulását. Köszönettel tartozunk minden felelős polgárunknak, akik óvják egymást, elfogadják és betartják a rendelkezéseket.” – írja a főpolgármester.

Budapest hősei

Nehéz hetek, lassan hónapok állnak mögöttünk és attól tartok, hogy előttünk is. A járvány próbára tette és teszi nap mint nap Budapestet, a budapestieket. Azt látom, hogy egyelőre jól vizsgáztunk. Olyan fontos értékeket mutatott és mutat meg ez a város, mint a szolidaritás, az önzetlenség és a fegyelmezettség. A budapestiek minden egyes napon bizonyítják, hogy ennek a csodálatos városnak a lakói önmagukért és egymásért is felelős, érző és gondolkodó emberek. Egy erős város erős közössége. Tisztelettel és hálával tekintünk ma azokra, akik a kórházakban ápolják a betegeket, és fáradhatatlanul harcolnak mindenki egészségéért, életéért. A szociális dolgozókra, akik segítséget nyújtanak a legkiszolgáltatottabbaknak és azokra, akik ezekben a nehéz időkben is biztosítják városunk működését. Járművezetőkre, köztisztasági dolgozókra, bolti eladókra.Jelesre vizsgáznak emberségből az önkéntesek, akik ott segítenek, ahol tudnak, azok a nagylelkű polgárok, akik adományokkal, szállással, élelemmel segítik a küzdelmet. De büszkék lehetünk mindazokra, akik gyorsan alkalmazkodva a hirtelen megváltozott körülményekhez átálltak az online oktatásra, a home office-ra, azokra a családokra, ahol anyák és apák egyszerre dolgoznak és segítik a gyerekek tanulását. Köszönettel tartozunk minden felelős polgárunknak, akik óvják egymást, elfogadják és betartják a rendelkezéseket. Hiszem, hogy bár nagy a távolság közöttünk fizikai értelemben, talán sosem voltunk még ennyire közel. Ahhoz, hogy ugyanúgy tudjuk segíteni egymást a járvány után a válság leküzdésében is, továbbra is szolidaritásra, együttérzésre és bátorságra lesz szükségünk. Budapest nagy próbatételek előtt áll, de nincsen kétségem afelől, hogy együtt minden akadályt leküzdünk. Ezt a filmet Budapest hőseinek és felelős polgárainak készítettük azért, hogy megköszönjük a helytállásukat. Fogadjátok szeretettel! #Budapest #vigyázzunkegymásra

Gepostet von Karácsony Gergely am Freitag, 24. April 2020

ITT EGY MÁSIK LÁTVÁNYOS VIDEÓ: Szellemváros lett Budapest: Videó a teljesen üres fővárosról

Kiemelt kép: részlet a videóból