Ugyan néha meg-meg billentek a szalagok, de azért így is remekül ugrált közöttük. Az önkormányzat eközben azt fontolgatja, hogy elengedi a közterület-használati díjat a társasházaknak, ha ilyen helyzet állna elő.

Szalagerdő a körút közelében

Segítettünk a társasháznak a szalagerdővé vált terület elkerítésében, de ha már híres lett az átszőtt terület, megkértünk egy capoeira táncost, hogy művészeti projektként elevenítse fel az Ocean’s Twelve lézermezős jelenetét – írta szombati Facebook-posztjában a 2. kerület polgármestere. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Bosszúságból látványosság

Őrsi Gergely posztjában megjegyezte, a területet a társasháznak kellett lezárnia omlásveszély miatt, és miután az egy-egy figyelmeztetés nem működött, a szalagok halmozódni kezdtek, mígnem látványossággá tették a lezárt területet.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Pénzt spórolnának a társasházaknak

A politikus jelezte, hogy az önkormányzat igyekszik segíteni, kordont adtak kölcsön a társasháznak, illetve pályázhatnak élet-és balesetveszély elhárítására. Éppen ezért kezdeményezik a helyi közterület-használati rendelet módosítását, hogy így spóroljanak meg pénzt a házaknak.

A megmaradt pénz mehetne felújításra

Mindez azt jelenti, hogy bizonyos ideig homlokzatfelújítás esetén díjmentes lenne a társasházaknak a közterülethasználat. Az így fennmaradó összeget pedig az érintett házak a felújításra fordíthassák. Emellett idén is írtunk ki pályázatot társasházak felújításának pénzügyi támogatásáról, és külön védett épületek felújításának támogatásáról – zárul Őrsi Gergely posztja.

Lassan készen lesz az új rendelő

Pár utcával odébb is zajlik az élet: éppen pénteken készült el a Kapás utcai rendelő felújításának első üteme. A polgármester emlékeztetett, hogy a rekonstrukció első üteme 2022 szeptemberében kezdődött. A munkálatok során a földszintet újították fel, korszerű várótermet adtak át új beteghívó rendszerrel beépítve.

Ezeket újították meg első körben

A korábbi fából készült, elavult homlokzati nyílászárókat lecseréltük korszerű, hőszigetelt üvegezéssel ellátott PVC ablakokra. Teljes gépészeti felújítást végeztünk, így biztosított a korszerű fűtés, hűtés és szellőzés. Felújítottuk a közlekedési útvonalakat, valamint átépítettük a röntgen vizsgálóhelyiségét – magyarázta a politikus.

Lett akadálymentesített mosdó

Közlése szerint nagy hangsúlyt kapott az akadálymentes közlekedés biztosítása, így új liftet építettek be és akadálymentes bejáratot alakítottak ki. Óriási hiányosságot jelentett, hogy korábban nem volt akadálymentesített mosdó az épületben, most ennek kialakítása is megvalósult – jegyezte meg a politikus.

Új diagnosztikai eszközök érkeztek

Emellett két új ultrahangkészülék,, valamint egy szintén új, minőségű röntgen is érkezett. Utóbbiak bizonyos esetekben szükségtelenné teszi a CT használatát, így azon túl, hogy akár 30-szor kevesebb a sugárterhelés, gyakran lehetővé teszi, hogy ne kelljen plusz vizsgálatra küldeni a pácienst.

Köszönetet mondott a kormánynak

Köszönöm mindenkinek, aki támogatta és támogatja az egészségügyi fejlesztéseket, a kormánynak, a fővárosnak, hálás vagyok valamennyi dolgozónak a Kapás utcában, akik a felújítás idején is biztosították a betegek ellátását, és köszönöm mindenkinek, aki részt vett a projekt megvalósításában – fogalmazott Őrsi Gergely. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt pedig megnézhető a már említett videó (amely csak eredeti helyén tekinthető meg)

(Kiemelt képünk ebből a videóból származik.)