Az építési és közlekedési miniszter, Lázár János azt fogja javasolni a kormánynak, hogy reformálják meg az iparűzési adót, mert szerinte az nem megy, hogy a polgármesterek abból kampányolnak és eltapsolják mindenféle fesztiválokra, aztán a kormánytól kunyerálnak pénzt, mert kiürült a település kasszája.

Fényes diadal

Lázár János a hódmezővásárhelyi Rádió7-ben beszélt a terveiről. Szerinte a Fidesz–KDNP fényes diadalt aratott az EP-választáson, igaz Hódmezővásárhelyen veszítettek, mert Márki-Zay Péternek kétharmada lett. Szerinte így a teljes felelősséget majd a polgármesternek kell vállalnia, semmit sem kenhet a kormányra. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Iparűzési adó reformja

Arról is beszélt Lázár, hogy arra számít, a közeljövőben nagy vita lesz az önkormányzatok pénzügyi helyzete miatt. Azt fogja javasolni a kormánynak, vizsgálja felül a rendszert, reformálja meg országosan a helyi iparűzési adót, mert a településeknek és az országnak is érdeke, hogy iskolákra, óvodákra, bölcsődékre, kórházakra, munkahelyteremtésre, ipari parkok fejlesztésére, járdák és utak építésére fordítsák a helyi adóbevételeket.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Eltapsolják a polgármesterek a pénzt

Szerinte véget kell vetni annak a mindkét politikai oldalon káros gyakorlatnak, hogy egyes településvezetők városuk fejlesztése helyett mulatságokra, fesztiválozásra, szavazatszerzésre tapsolják el a helyi vállalkozók által befizetett adót, majd sorban állnak a kormánynál, hogy nyújtson mentőövet, mert elfogyott a pénz.

Szavazatszerző események

A mögöttünk álló kampányban valóban nagyon sok szavazatszerző rendezvénynek tekinthető eseményt rendeztek az agglomerációban is. Az egyik legnagyobb és vélhetően legdrágább buli a fideszes vezetésű Dunakeszin volt, ahol már májusban beindult a bulizás egy hatalmas majálissal. Az ellenzéki vezetésű Érden vagy éppen Budaörsön is voltak önkormányzat által szervezett fesztiválok, bulik az elmúlt hetekben. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Lázár János – Forrás: Facebook/Lázár János