A romhányi általános iskolában a tanára mentette meg az életét annak a diáknak, aki összeesett és megállt a szíve. A pedagógus megkezdte az újraélesztést, és a gyermek magához tért, mire a mentő megérkezett.

Az osztálytársai jelezték a bajt

A tanárnőnek a hetedikes fiú egyik osztálytársa szólt, hogy baj van. A pedagógus pedig azonnal segítséget nyújtott a 14 éves gyermeknek. Most az iskola igazgatója nyilatkozott a történtekről a Tényeknek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mindenki az osztályba rohant

„Siettünk a hetedik osztályba, ahol már a tanárnő ott volt a gyerek mellett, stabil oldalfekvésbe helyezte. Közben az iskolatitkár hívta a mentőszolgálatot” – nyilatkozta Tóth Teréz.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Újraélesztette a tanár

A tanárnő a diszpécser segítségével élesztette újra a fiút. A pedagógus azt is tudta, hogy Milánra kiemelten figyelni kell, ugyanis két héttel korábban is elájult az iskolában, egy veleszületett szívrendellenesség miatt történt meg a baj.

Kórházba vitték

A fiút egy budapesti kórházba vitték, és az állapota javult. Az iskola igazgatója azt mondta, nagyon büszkék, hogy a tanáruk bátran és azonnal cselekedett. A romhányi általános iskola pedagógusai múlt ősszel tanulták meg az újraélesztést egy tanfolyamon.

Agyvérzés az uszodában

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, minden előjel nélkül agyvérzést kapott egy 12 éves kisfiú a mátészalkai uszodában tavaly februárban. Miklós azóta öt műtéten esett át, egész életében ágyhoz kötött beteg lesz.

Kiszállt a medencéből

A 12 éves Miklós úszásórán vett részt, ahol jelezte az oktatónak, hogy rosszul van. Kiment a medencéből, majd az öltöző felé vette az irányt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elvesztette az eszméletét

De ekkor epilepsziaszerű rohamot kapott. A tanár igyekezett ellátni a gyereket és azonnal értesítették a mentőket is. Miklós eközben elvesztette az eszméletét. Végül helikopterrel szállították őt a debreceni kórházba.

Nem volt előzménye

A fiú édesanyja teljesen összetört a történtek miatt, és elmondta: semmilyen előzménye nem volt az esetnek. Miklós ugyanúgy várta a délutáni úszás-foglalkozást, mint korábban. „A fiamat jelenleg is altatják. Nem akarják felkelteni, mert akkor a vér ismét elindulna az agyában, és sokkot is kapna” – mondta a tragédia után Miklós édesanyja.

Nem jelezte, hogy baja van

Miklós az agyvérzés előtt egy makkegészséges fiatal volt, ezért is áll az egész család teljesen értetlenül a történtek előtt. „Sosem volt semmi baja, egészséges volt. Hétfőn reggel elindult az iskolába, akkor sem mondta, hogy rosszul érezné magát. Aztán 9-kor hívtak, hogy agyvérzést kapott és kórházba szállították” – mondta, több mint fél évvel az eset után az édesanya.

Élete végéig ágyhoz lesz kötve

Miklós azonban már sosem lesz a régi, élete végéig ágyhoz lesz kötve. A családot nagyon megviseli, hogy ez történt a korábban még élettel teli fiatallal. „Öt komoly műtéten is átesett. Az agyától a gyomráig egy csövet vezettek le és most már ezzel együtt kell élnie az élete végéig.” – mondta az édesapa. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Romhányi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola – Forrás: TV2