265 millió forintos kártérítést, és havi 1 millió 800 ezer forintos járadékot ítéltek meg a bíróság egy lebénult fiú családjának. A gyermek azért lett fogyatékos, mert az óvodában félrenyelt egy répát, és olyan sokáig volt oxigénhiányos állapotban, hogy azmaradandó károsodást okozott nála.

Újra kellett éleszteni

2013-ban az akkor hároméves gyerek egy fővárosi óvodában félrenyelt egy répadarabot. Hiába értek oda gyorsan a mentők, addigra olyan súlyos oxigénhiányos állapotba került, hogy újra kellett éleszteni.

Értelmileg is sérült

Bár túlélte, végtagjai lebénultak és értelmileg is sérült. Az óvodát képviselő ügyvéd szerint magyar viszonylatban abszurd a kártérítés összege. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Állva ettek

11 éve a gyerekek a szabadban, állva tízóraiztak egy fővárosi óvoda udvarán, amikor egy hároméves kisfiú félrenyelt egy répadarabot, ami megakadt a torkán. Az óvónő próbált segíteni, de nem tudott. Riasztották a mentőket, addigra a gyereket újra kellett éleszteni. Sikerült, de a hosszú oxigénhiányos állapot miatt lebénult és értelmileg is súlyosan sérült, 24 órás felügyeletre szorul. 

Édesanyja ápolja

A szülők azóta elváltak, az édesanya és beteg gyermeke jelenleg Németországban élnek. Az asszony azóta sem tudja elfogadni a helyzetet „Nagyon nehéz azzal szembesülni, hogy van egy gyermekem, aki olyan, amilyen. Még a balesete után is ugyanarról a gyerekről beszélünk. A segítség, a felelősség, a mindennapok, a nehézségek, a fájdalmai, az, hogy helyt kell állni minden nap, meg kell tanulni olyan dolgokat, amiről fogalmam sem volt” – sorolta a nehézségeket. 

Hét éve pereskednek

A pert hét éve indították az óvoda ellen. A felelősséget – azaz, hogy kulturált étkezéssel a baleset elkerülhető lett volna – a bíróság már korábban megállapította. Most a kártérítés összegéről született jogerős döntés.

Rekordösszegű kártérítés

A tanácsvezető bíró tételesen sorolta, mekkora összegű kártérítés illeti a családot: összesen 265 millió forint, valamint havi 1 millió 800 ezer forintos járadék. Az összeg részben azért ilyen magas, mert a baleset óta eltelt időre járó kártérítést is beleszámították.

Az államhoz fordul az óvoda

Az óvodát képviselő ügyvéd az RTL Híradónak azt mondta, magyar viszonylatban abszurd a kártérítés összege. Az intézmény nem tud ennyit fizetni, valószínűleg az államhoz fordulnak segítségért. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció