Hétfő reggel hatig közel harminc helyre riasztották a katasztrófavédelmet a zivatar miatt Budapesten és környékén. A több BKK járat nem közlekedik vagy módosított útvonal szállítja az utasokat.

Lecsapott az eső  

Hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék érkezett hétfő kora reggel Budapestre és Pest megyére. A katasztrófavédelmet leszakadt faágak eltávolításához és vízzel elöntött pincehelyiségek, garázsok, alagsorok kiszivattyúzásához riasztották, rövid idő alatt közel harminc fővárosi és Pest megyei helyszínre. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A belvárost érintette

A legtöbb bejelentés reggel hatig Szigetszentmiklósról, Törökbálintról, valamint Budapest 5., 6. és 7. kerületéből érkezett.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Megváltozott a BKK menetrend

A viharos időjárás miatt fővárosszerte megnövekedett a menetidő a közúti forgalomban, valamint a BKK-járatok közlekedése több helyen jelentősen megváltozott.

Villamosok

  • A 4-es és a 6-os villamos ismét a teljes vonalon jár
  • A 2-es és a 2M villamos nem közlekedik a Kossuth Lajos tér M és a Boráros tér H között a 15-ös és a 115-ös autóbusz igénybevételét ajánlják.

Troli

A 75-ös és a 79M trolibusz terelve közlekedik, nem érinti a Vágány utca/Dózsa György út megállót

Buszok

  • A 30-as, a 30A, a 105-ös, a 178-as és a 230-as autóbusz módosított útvonalon jár, nem érinti a Vágány utca/Dózsa György út és a Hősök tere megállót
  • A 20E, autóbusz terelt útvonalon közlekedik, a Keleti pályaudvar felé nem érinti a Hősök tere megállót

Pótlóbusz

A 41-es villamos helyett pótlóbusszal utazhattok Kelenvölgy-Péterhegy és a Kamaraerdei Ifjúsági Park között.

Lezárták az aluljárót

A Dózsa György úton a Vágány utcai vasúti aluljáró a nagy mennyiségű esővíz miatt nem járható.

Orvosmeterológiai előrejelzés

Az Időkép orvosmeteorológiai előrejelzése szerint hétfőn erős, viharos északi széllel hidegfronti hatás indítja a hetet. Zivatarok hozhatnak átmeneti felfrissülést, de alapvetően fülledt, meleg idő várható, ami elsősorban az időseket, a keringési rendszer megbetegedéseivel élőket és a szívbetegeket viselheti meg. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció, egy korábbi esőzés felvétele