Kedd este ledőlt az az installáció, amit a magyar kultúra napján állított az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat és a Hello Wood. A polgármester úgy tudja, hogy egy személyt kórházba szállítottak megfigyelésre, de már kiengedték.

Tapasztalt cég építette

„Döbbenetesnek tartom, hogy ez az eset előfordulhatott, annál is inkább, mert e cég hosszú évek óta, már a korábbi városvezetésekkel együtt is nagy tapasztalatot szerzett a közterületi építési tevékenységek tervezésében és működtetésében” – írja Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Minden szabályszerűen történt

A 3. kerület vezetője szerint, a cég képviselője az átadás-átvételkor kijelentette, hogy a munkát „a munkavédelmi és tűzvédelmi előírásoknak, a vonatkozó szabványoknak, műszaki irányelveknek, üzemeltetői előírásoknak és az átadott tervdokumentációban foglaltaknak megfelelően végezte el.”

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Vizsgálat indul

Kiss László a közleményben felszólítja a Hello Woodot, hogy adjanak választ arra, hogy hogy fordulhatott az elő, hogy az általuk tervezett és készített installáció egy része ledőlt. Az önkormányzat igazságügyi szakértőt is bevon a nyomozásba, és megteszik a szükséges jogi intézkedéseket a Hello Wood Zrt.-vel szemben.

Januárban állították fel

Budapesten, a Szentlélek téri aluljáróban a magyar kultúra napján, január 23-án avatták fel az önkormányzat és az elmúlt években az ország számtalan ideiglenes, vagy állandó műtárgyát, illetve épületét jegyző Hello Wood együttműködéséből született installációt, amiről a kerület hivatalos honlapja a felállítás után kijelentette: reményeik szerint kiindulópontja és hirdetője lesz a kerületi kultúra sokszínűségének.

A ledőlt alkotás

Kiemelt kép: Facebook/Kiss László

Az önkormányzat az ötletgazda

A művel az ötletadó Óbuda-Békésmegyer Önkormányzat és az Esernyős Óbudai Kulturális és Sport Nonprofit Kft. a kerület kulturális sokszínűségét akarta hirdetni, hiszen az átjáró egyik oldalán a Zichy kastély, a Fő tér, a Szentlélek tér, másik oldalán pedig a város legrégebbi zsinagógája és református temploma, a Szent Péter és Pál-főplébánia-templom, az Óbudai Társaskör és a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum található, így az az Óbudai Múzeumi Negyed méltó kiindulópontjává akart válni –hangzott el az átadóünnepségen.

A kerület arculatába illeszkedik

Huszár András, a Hello Wood ügyvezetője akkor azt mondta, az, hogy az alkotás minden elvárásnak megfeleljen, az a kerületi múzeumok arculati színeiből építkezett, sőt, múzeumonként egy, könnyen cserélhető tartalmú plakáthelynek is otthont ad. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: az eldőlt installáció