„Magában bízunk, a családunkat magára bíztuk, maga a polgármesterünk, világ életünkben magára szavaztunk” – mondta a leégett házuk romjainál a családapa a város polgármesterének, aki a Facebookon élőben közvetítette az eseményeket.

Gémesi György Gödöllő polgármestere az agglomerációban szinte az első polgármester volt, aki intenzív facebookos jelenlétet működtet már évek óta. Folyamatosak a posztok, videók, és az élő kapcsolások nála.

A jelentős többséggel újraválasztott polgármester kedd este egy megható történetet közvetített a Facebookon. Személyesen ment segíteni, segítséget ígérni egy nagy bajba jutott családnak.

Leégett a teljes házikó

A katasztrófavédelem beszámolója szerint még október 31-én kigyulladt egy harminc négyzetméteres családi ház Gödöllőn. A tűzoltók kiérkezésekor az épület már teljes egészében égett. A tüzet a gödöllői és az aszódi hivatásos tűzoltók oltották el.

A ház oltása – Forrás: Katasztrófavédelem

Az oltás során a tűzoltók egy gázpalackot kihoztak az égő helyiségből, aminek a hűtéséről gondoskodtak, valamint a ház mellett találtak egy kutyát és egy nyulat is. Az egységek a két állatot biztonságos helyre vitték, majd átvizsgálták a lakóházat és annak környezetét. Az ingatlan lakhatatlanná vált, az ott élők rokonokhoz költöztek – állt a hivatalos közleményben.

Segítség élő adásban

Gémesi György megígérte a családnak, hogy segítenek eltakarítani a romokat és a családdal együtt egy kis faházikót építenek, amely alkalmas lesz arra, hogy télen is ott éljenek.

A családfő nem győzött hálálkodni a polgármesternek. Az 54 éves féri azt mondta, hogy „Itt szeretnék meghalni, mert ez a hazám, tősgyökeres gödöllői vagyok”. Erre a polgármester annyit válaszolt, hogy „Nyugodjanak, meg, nem fognak még meghalni, segítünk egy szép házikó felépítésében”.

A családnak egyébként a Facebookon a gödöllőiek is gyűjtöttek, sok adományt kaptak, hogy a téli nagy hidegek megérkezése előtt újra tető legyen a fejük felett. A videót alább lehet megnézni.

Kiemelt kép: Részlet Gémesi György élő közvetítéséből, cikkfotó: a katasztrófavédelem oltáskor készített fotója