Aki akar és tud, az mostantól adományozzon üzemanyagra. Ha van ismeretségetek a főispánhoz, akkor szóljatok egy-két jó szót az érdekünkben – ezt írta a Facebookon a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat, akik segítséget kérnek a folytatáshoz, miután már ők sem tankolhatnak 480 forintért.

Segítségért kiáltanak

„Ez most nem irónia, hanem szimpla kilátástalanság. Eddig is pengeélen táncoltunk a működési költségek tekintetében, ez a problémánk a mai nappal megszűnt. Leestünk, zuhanunk és közben segítségért kiálltunk még a földet érés előtt” – írták a Facebook oldalukon. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Üzemanyagra gyűjtenek

„Most még nem jutunk szóhoz. Azt is mondhatnánk, hogy felkészülünk, megtankolunk, de fél óra nem volt elég. A rendelet kiadása közben amúgy láb sérültet mentettünk, így nem értünk rá. Aki akar és tud, az mostantól adományozzon üzemanyagra. Ha van ismeretségetek a főispánhoz, akkor szóljatok egy-két jó szót az érdekünkben”

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Bíznak a jövőben

Sokan vagyunk, és hatalmas erőt képviselünk veletek közösen, így bízunk abban, hogy néhány ezren meg tudjuk változtatni a jövőt – írták bizakodóan. A Facebook oldalukon összeszedték, hogy hogyan lehet segíteni.

Speciális mentések

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat önkéntes mentőszolgálat, olyan mentéseknél segít Pest megyében és a környező megyékben (szükség esetén országosan), amit speciális eszközök vagy speciális szakképzettség hiányában a katasztrófavédelem vagy a rendőrség nehezen tud megoldani

Szerteágazó tevékenység

„Turistamentésekben, eltűnt személyek kutyás, drónos vagy egyéb eszközökkel történő felkutatásában, kötéltechnikai mentésekben veszünk részt és a dunai vízirendészet munkáját is segítjük – mondta el a mentőszolgálat vezetője a Magyar Hangnak.

Havi 2 millió

Balázs László szolgálatvezető azt mondta, egy-két pályázaton túl alapvetően adományokból finanszírozzák a működésüket, működési támogatást nem kapnak, a működési költségük pedig havi 2 millió forint, amin alig tudnak spórolni.

Nincs kiút

Szerinte a rezsinövelést és a benzinár-emelést összeadva megduplázódnak a működési költségeik, és nem látják a kiutat, ahogy azt sem, hogy a többi hozzájuk hasonló szervezet hogyan fog tovább működni.

Korábban is kértek segítséget

A szervezet már májusban is adományokat kért, mert a működési költségük idén csak fél évre volt biztosítva, amiből egy hónapot az állam, 5 hónapot a V-Híd Építő ZRT. finanszírozott.

A legismertebb mentőcsapat

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat Magyarország egyik legismertebb mentőcsapataként évente mintegy 150 esetben vesz részt speciális felszereléssel, szakemberekkel és kutyákkal emberek vagy állatok felkutatásában és mentésében, káresetek felszámolásában, nemcsak Magyarországon, hanem világszerte.

Minden katasztrófánál ottvoltak

Dolgoznak gázrobbanások, épületomlások, természeti csapások, árvizek, repülőgép-balesetek, vonatszerencsétlenségek, földrengések, cunamik, földcsuszamlások során, például a devecseri vörösiszap-katasztrófánál vagy a Hableány szerencsétlenségénél is. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat