Színművészekkel, közéleti szereplőkkel népszerűsíti a koronavírus-elleni oltást a Fővárosi Önkormányzat. Mácsai Pál a vakcina beadását közösségi feladatnak, és nem az egyén feladatának tartja. A 2016-ban stroke-ot kapott, azóta gyógyuló Kulka János pedig azt mondja a videóban, hogy legyen vége a bezártságnak, és nyissuk ki együtt Budapestet! A Városháza oltást népszerűsítő filmjét a cikkünk alján lehet megnézni.

Megmutatta a Városháza hogy kell profi kommunikációt csinálni

A Városháza megmutatta milyen az oltásról szóló jó kommunikáció. A fővárosban élő, ismert közéleti személyiségek szólalnak meg a friss videóban. Mácsai Pál az Örkény Színháza ajtajában áll és a jövőbe tekint, de láthatjuk még Ónódi Esztert, Fischer Ivánt vagy a magyar válogatott szövetségi kapitányát Marco Rossit is. Külön érdekessége a videónak, hogy a végén Kulka János beszél az oltás fontosságáról. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Minél többen adassák be maguknak az oltást

Ahhoz, hogy újra kinyissanak az éttermek, a mozik vagy a kávézók, arra van szükség, hogy minél többen beadassák maguknak a koronavírus elleni védőoltást. Erről beszél Ónodi Eszter, Winkler Nóra, Mácsai Pál, Fischer Iván, Gerendai Károly és Marco Rossi Budapest új kampányában. A film végén Kulka Jánost is hallhatjuk.

Nyissuk ki együtt Budapestet

A Főváros új kampányában a kulturális élet, a sport és a vendéglátás kiemelt szereplői hívják fel a figyelmet a koronavírus elleni védőoltás beadatásának fontosságára: Legyen vége a bezártságnak, és nyissuk ki együtt Budapestet – írják a Városháza szerkesztőségünknek megküldött közleményében.

A védőoltás a kulcs

A videó legfontosabb üzenete, hogy csak együtt tudjuk legyőzni a koronavírust és visszakapni a korábban megszokott életünket. Azt, amikor még lehetett színházba, moziba, múzeumba, focimeccsre vagy étterembe járni. Most a védőoltás a kulcs, ami kitárja előttünk ezt az ajtót. 

Közösségi feladat

Az oltás a társadalmi szolidaritás gesztusa – emeli ki az Örkény Színház igazgatója, Mácsai Pál, aki a vakcina beadását inkább közösségi feladatnak, és nem az egyén feladatának tartja. A labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, a magát félig magyarnak valló Marco Rossi a Kelen SC sportpálya öltözőjéből üzen magyarul, és alig várja, hogy a stadionok megteljenek újra élettel és szurkolókkal.

Kulka János is megszólal

Legyen vége a bezártságnak, és nyissuk ki együtt Budapestet! Erős város, erős közösség. Budapest – zárja a filmet reménykeltő mondatokkal a 2016. április 13-án stroke-ot kapott, a beszédkészségét részben elvesztő Kulka János. Jó hír, hogy a színművésznek hallhatóan sokat javult az állapota.

Támogatják a védőoltást

Most tehát mindannyian közelebb kerülhetünk ahhoz, hogy visszatérhessen az élet a rendes, megszokott kerékvágásba, ehhez azonban fontos lépés a járvány elleni védekezésben a védőoltás minél magasabb lakosságarányú beadása. A videó szereplői maguk is támogatják a védőoltást, és mindenki mást is erre buzdítanak, hiszen csak így telhet meg újra élettel kedvenc fővárosunk, Budapest – fogalmaznak a közleményben.

A fővárosnak van nyilvános oltási terve

Közben csütörtökön nyilvánosságra hozták a Fővárosi Oltási Tervet, melyben harminc oltópont létrehozására, időpontfoglaló rendszer használatára tesz javaslatot a kormányzatnak a Városháza. A Fővárosi Önkormányzat oltópontokat alakítana ki a sport és kulturális intézmények erre alkalmas termeiben, és a kerületi egészségügyi intézmények bevonásával tovább növelné az oltópontok számát. Az oltás a megoldás, hogy minél hamarabb újra induljon az élet a fővárosban – írták a Városháza szerkesztőségünknek küldött közleményében. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Itt a Városháza oltást népszerűsítő videója

Kiemelt kép: Kulka János – BPK-montázs