A kisfiún életmentő műtétet hajtottak végre. Hősiesen viseli a megpróbáltatásokat – s ebben mellette van édesapja is. Noha nincs még vége a tortúrának, de már akadnak biztató jelek.

Aggasztó jelek

„Február vége óta, szinte minden nap úgy jött haza az iskolából, hogy nagyon fáj a lába és fáradt. Természetesen azonnal feltűnt nekünk szülőknek a változás, mert tőle ez szokatlan, hiszen minden nap szeretett sokáig fent lenni”. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Félelmetes diagnózis

Ezt mondta az első tünetekről a fővárosban élő 7 éves Brájen apja Pongó Jácint. A férfi most minden percét fia gyógyulásának szenteli, mivel jelenleg is a kórházban van. Később lesokkolódott, amikor a a Heim Pál Kórház gyermekorvosi ügyeletén kiderült, hogy egy rendkívül agresszív rák alakult ki a kisfiúnál.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A legrosszabb nap

„Hosszú percekig csak sírtunk és zokogtunk a sógorommal, aki kint várt ránk. Életem legrosszabb napja volt és azután az első hónapban , minden nap az volt. Erőt vettem magamon és megígértem a fiamnak, hogy soha nem hagyom magára egyetlen percre sem. Végig csináljuk együtt, győzni fogunk és együtt fogunk kisétálni azon az ajtón ahol bejöttünk” – idézte fel a szívszorító perceket.

Nincs tovább

Brájen hősiesen viseli a kórházi kezeléseket, jelenleg az ötödik kemoterápián vannak túl. „Jó úton haladunk, de keményen harcolt érte. A harmadik kemoterápia után közölték velünk az orvosok, hogy nincs tovább” – mondta Jácint. A kemoterápia csak a tumor aktivitását vette vissza, de nem zsugorodott tőle – magyarázta.

Csak egy megoldás jöhetett szóba

További problémát jelentett, hogy sugárterápiát pedig nem lehetett ekkora területen alkalmazni. A tumor ekkor már kis fejnyi nagyságú volt a pocakjában. Az apa ezt követően aláírta az életmentő műtéthez a beleegyezést – noha nem volt biztos, hogy túléli a kisfiú.

Esély a további harcra

„Legyőztük a halált és a műtét sikeres volt, leszámítva az egyetlen komplikációt, hogy műtét közben trombózist kapott mindkét lába, ami miatt újra kellett tanulnia járni. De boldogok voltunk a fiammal, mert tudtuk, hogy megkaptuk az esélyt arra, hogy tovább harcoljunk” – mondta Jácint.

Hamarosan visszatérhet a sugárkezelés

Mint mondta, a korábban kis fejnyi tumor mára tíz centis lett, de folytathatta a kemoterápiás kezelést, hamarosan pedig a sugárkezelést is megkaphatja. Édesanyja nagyon rosszul viseli a történteket, szinte már belebetegedett.

Az anyagiak miatt sem egyszerű

Az apja minden percét fiával tölti, mivel Brájen az ő segítségét igényli – így a férfi nem tud dolgozni. Szerencsére a család így is mellettük áll. Jácint azt mondta, nagyon sokat köszönhetnek nekik, mivel nem gazdagok, így nagyon nehéz – derül ki a Metropol cikkéből.

Itt tudsz segíteni

Én villanyszerelőként dolgoztam a betegség előtti öt évben. A főnökeim többször elküldték a fizetésem, a kisfiúnak adományként. A mai napig várnak vissza – mondta Jácint. Amennyiben szeretnél segíteni a kisfiúnak, akkor azt az alábbi számlaszámra utalva teheted meg: Balogné Pócsi Ibolya, MBH Bank, IBAN: Hu03 10101377-71574800-01005004. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Kiemelt képünkön Brájen látható kórházi ágyán, forrás: Facebook.)