A rövidnadrág viselése nyáron adja magát, hiszen a hőségben igyekszünk magunkra minél kevesebb ruhadarabot venni, azonban vannak olyan esetek, amikor nem ajánlott ezt a modellt használni. Melyek ezek, melyik típust mikor vehetjük elő? Lehet-e elegáns megjelenésünk rövidnadrágban?

A férfi rövidnadrág típusai

A legtöbb helyre felvehető darab a klasszikus szabású vászon rövidnadrág, amely a legtöbb esetben tökéletes választás nyáron. Persze arra figyelnünk kell, hogy mit veszünk fel hozzá. Galléros pólóval és fűzős cipővel visszafogottan elegáns, kockás vagy csíkos inggel tökéletes hipszter viselet. Kerek nyakú pólóval és esetleg egy farmerdzsekivel fiatalos megjelenést kölcsönöz, míg városi sétálgatáshoz egy vászoncipő és V-nyakú póló dukál hozzá leginkább.

A katonai rövidnadrágok legfontosabb jellemzője nem a terepminta, hanem a sok zseb, amely rendkívül praktikus, ha nem akarunk magunkkal mindenhova táskát cipelni. Ez is szinte mindennel használható, ha figyelünk az összképre. Nem maradhat ki a farmer rövidnadrág sem, amely szintén sok más ruhadarabbal variálható, azért öltönyzakót ne vegyünk fel hozzá. A melegítő rövidnadrág viszont csak akkor kerüljön elő, ha sporthoz köthető tevékenységet végzünk, ugyanis futni, biciklizni, kirándulni tökéletes választás, meg persze otthon a tévé előtt, de első randevúra és fesztiválokra nem ez a megfelelő ruhadarab. Bármelyik rövidnadrág keltette fel az érdeklődésünket, a Bolf.hu oldalon minden típusból találhatunk nagy választékban.

Mikor maradjon a szekrényben?

Mielőtt azonban alaposan bevásárolunk rövidnadrágból, nézzük, hogy mikor nem illik ilyen ruhadarabban megjelenni. Hiába van elegáns megjelenésünk benne, egyes esetekben szigorúan tilos a használata. Azok a cégek, ahol dresszkód van érvényben, ritkán engedik meg a használatát. Persze kivétel erősíti a szabályt, de általánosságban azért nem jellemző, hogy fedetlen lábszárral szaladgálnának az irodai dolgozók egy multinacionális cégnél.

Szintén munkához köthetően nem ajánlott üzleti megbeszélésekre rövidnadrágot húzni, hiszen sokszor kisfiús megjelenést ad ez a viselet, ami miatt veszíthetünk tekintélyünkből és hátrányból indulunk a tárgyalás során. Hivatalos rendezvények és ünnepségek során sem nézik jó szemmel, ha nem húzunk hosszú nadrágot, és természetesen részvétnyilvánítás alkalmával is figyeljünk a megjelenésre. Ezeken a helyszíneken és alkalmakon kívül csak a hőmérséklet és a kedvünk szabhat határt neki, hogy rövidnadrágban induljunk útnak.

Praktikus viselet, a néhány megkötés kivételével számtalan alkalmunk lehet rá tavasztól őszig, hogy rövidnadrágot húzzunk. Persze nem árt előtte beszerezni a különböző tevékenységekhez a legjobb ruhadarabokat. Ezeket egyszerűen megtehetjük a Bolf.hu oldalon, ahol különböző anyagú, mintázatú, méretű rövidnadrágok közül válogathatunk nagy választékban. Találhatunk rövidebb és hosszabb változatokat, a halásznadrág is nagyon népszerű, de sportos vagy elegánsabb kivitelben is fellelhetőek a honlapon a különböző darabok.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő a bolf.hu oldalt működtető cég.

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak.