Dunakeszi polgármestere, Dióssi Csaba a minap szavazást indított a Facebookon arról, mi legyen a neve Dunakeszi új süteményének. A felajánlott lehetőségek nagyon nem tetszenek a helyieknek.

Dunakeszin a városi rendezvényeken a gyerekeket általában meglepik valamivel. Idén egy nápolyi-szerű sütivel akarnak nekik kedveskedni. A polgármester ehhez a süteményhez keres egy méltó, a városra hajazó nevet, ezért szavazást indított az alábbi lehetőségekkel:

  • Dunakeszi oda(t)eszi
  • Dunakeszi Szeletem,
  • Dunakeszi Hakapeszi

A szavazáshoz Dióssi Csaba a következőt posztolta: „Segítsen nevet választani Dunakeszi saját édességének! A városi rendezvényeinken mindig örömmel lepjük meg a gyerekeket valami finom harapnivalóval. Ötleteltünk kollégáimmal, és megalkottuk a Dunakeszi nápolyi koncepcióját, ám a végleges névválasztási döntést az Önök kezébe adjuk” – írja a polgármester.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Dunakeszi népének nem tetszenek a polgármester javaslatai. A kommentelők közül többen azt írják, hogy egyik név sem megfelelő.

Van, aki szóváteszi, hogy csak ne megint ez az agyonerőltetett “odateszi” duma legyen már ezen is.” Egy háziasszony röviden pedig így fogalmazta meg a véleményét: „Egyik sem tetszik. Süteménynek nem ad ilyen nevet az ember!”

Egy másik hölgy, Dióssi Csaba polgármester nevére is utal a névválasztásnál: „Nekem sem tetszik egyik név sem. A férjemnek a Dióssi tetszett a legjobban, ha diós ízű lenne” – írja.

Többen új nevet javasolnak, sokan a Dunakekszi, Dunaszelet, Eszikeszi és a Kesziszelet mellett érvelnek, mások azt mondják, nem kell nevet adni neki, legyen nápolyi és kész!

A Facebookon a szuperaktív agglomerációs polgármesterek közé tartozik Dióssi Csaba, Dunakeszi fideszes vezetője.  Már akkor gyakran használta a közösségi oldalt, amikor még messze nem volt olyan divat a Facebook-politizálás, mint jelenleg.

A helyi közösséget általában sikerült neki megszólítani és összetartani. Talán most, hogy a helyiek egy része kiakad a Dunakeszi Hakapeszi javaslatán azzal tarthatja meg online-népszerűségét, hogy a város fészbúkozó népe által javasolt sütineveket bocsátja szavazásra, a saját ötleteit pedig ünnepélyesen visszavonja.

‼️Segítsen nevet választani Dunakeszi saját édességének‼️Városi rendezvényeinken mindig örömmel lepjük meg a…Gepostet von Dióssi Csaba am Donnerstag, 11. Juni 2020

Kiemelt kép: Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere – BPK-montázs