Az orosz invázió már tizedik napja tart Ukrajnában, ez idő alatt több tízezer család kényszerült arra, hogy maga mögött hagyva az otthonát elmenküljön az országból. A szomszédban dúló háborúról magyar közéleti személyek is sorra szólalnak meg, nemrégiben Till Attila tett közzé a közösségi oldalán egy videót, most pedig Lékai-Kiss Ramóna fogalmazta meg a gondolatait.

Együttérez a családokkal

A színésznő-műsorvezető elérzékenyülten jelentkezett be az Instagram oldalán, a felvételen a napok óta zajló háborús események kapcsán szeretett volna néhány gondolatot megosztani. Ramóna a videó elején elmondta, nem szeretne állást foglalni abban, hogy kinek is van igaza, csupán azt szerette volna elmondani, mélyen együttérez azokkal, akik most az otthonaikat vesztik el, és menekülni kényszerülnek. Ramóna a videó egy pontján annyira elérzékenyült, hogy alig tudta visszatartani a könnyeit. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Teljesen elérzékenyült

“Szerettem volna pár gondolatot megosztani az elmúlt napok illetve hetek eseményei kapcsán. Na persze nem arról, hogy kinek is van igaza az oroszoknak vagy az ukránoknak, mert azt gondolom, hogy sem a történelmi, sem a jelenlegi politikai tudásom nem feltétlenül elég ahhoz, hogy én hitelesen állást tudjak foglalni. Abban viszont állást tudok foglalni, hogy a háború nem jó és ezek a civil ártatlan emberek csecsemők, gyerekek, anyák, apák, testvérek, nagyszülők nem érdemlik meg, hogy tönkre tegyék egy élet munkáját, hogy lerombolják az otthonukat és menekülniük kelljen… Büszke vagyok arra, hogy egy olyan országban élek ahol egy ilyen közösség is létezik. Akik ennyien vannak, hogy van remény, hogy van rengeteg jó ember, sőt sokkal több jóember van mint rossz ember…” – mondta a felvételen Ramóna.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

A videó itt nézhető vissza:

Korábban Tilla is megszólalt

Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta Till Attila is megfogalmazta a gondoaltait a közösségi oldalán, videójában gyakorlatilag Putyinnak üzent.

Egyre nagyobb sérelmek

“Úgy látszik, most egy olyan irányba megyünk el, hogy mindenkinek egyre nagyobbak lesznek a sérelmei, és egyre jobban feljönnek majd a felszínre azok a problémák, amik miatt szerinte nem működik a világ” – fogalmazott Instagramon megosztott videójában, ezt követően pedig rátért Putyinra.

Navalnij esete

Mint mondta Putyin már évek óta ellehetetleníti azoknak az életét, akik mást gondolnak mint ő. Itt példának okán felhozta Alekszej Navalnij, ellenzéki politikust, aki jelenleg is börtönben van, s aki ellen korábban nagy valószínűséggel merényletet követtek el, melynek következtében kis híján életét vesztette.

Kapcsolódó cikkünk itt érhető el:

20 évnyi hatalom

“Úgy képviseli Oroszországot, hogy az oroszokat nem kérdezi meg valójában arról, vagy esélyt sem ad nekik arra, hogy eldöntsék, hogy ő képviselje-e az oroszokat” – mondta, hozzátéve, hogy a 20 évnyi hatalom szörnyű hatással van egy vezetőre. “Elhiszi magáról, hogy ő az, aki miatt ez az egész működik, és elhiszi azt, hogy ő az egyetlen, aki bármi áron is, de fel tudja emelni, vagy szinten tudja tartani azt a nemzetet. Ez nem igaz” – mondta, végezetül pedig arról beszélt, a lényeg továbbra is az, hogy a háború véget érjen. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Lékai-Kiss Ramóna – Forrás: TV2