A Külgazdasági és Külügyminisztérium közigazgatási államtitkára, Balogh Csaba úgy döntött szép lassan megnöveli a telkét. Először lekerítette a kertvégi közterület egy részét, majd napkollektort tett oda, aztán bejelentette a falunak, hogy most már meg is venné, hiszen sok szép fát ültetett oda.

Lekerítette a közterületet

Az agglomeráció, sőt Magyarország egyik legjómódúbb településén, Telkiban balhé lett abból, hogy a lélegeztetőgép bizniszt egy szlovák céggel menedzselő államtitkár korábban lekerítette magának a közterület egy részét. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Államtitkár a falu szélén

Balogh Csaba a település szélén az Áfonya utcában lakik. A kert végében egy murvás út található, de az út és a telekhatár között egy széles fás-bokros terület van.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Utcának tervezték a lekerített részt

Telki vezetői egykor úgy gondolták, ha továbbra is ilyen tempóban fejlődik a település, utcát kell majd csinálni a murvás útból, annak két szélén pedig helyet kell majd hagyni a járdának, fáknak és mindannak, amitől utca egy utca.

A kerítés nyomai a telek mögött

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu

Másként tudja a polgármester

Az államtitkár dolgos emberként 15 éve gondozza, ápolta, fákkal ültette be a kert végi földsávot, majd egyszer csak egy vadhálóval lekerítette. Ő azt állítja kért és kapott erre engedélyt az önkormányzattól, de a Blikk szerint Telki polgármestere, Deltai Károly egy önkormányzati ülésen ennek az ellenkezőjét állította.

16 milliót adott volna a közterületért

Balogh államtitkár úr 16 milliót adott volna a nem túl széles földsávért, amire időközben még napkollektort is telepített. Ez végképp kicsapta a biztosítékot a környéken élőknél.

Lebontatták a napelemet

Deltai Károly, Telki polgármestere azt mondta erről a lapnak, hogy az államtitkár valóban kihelyezett egy napelemet a közterületen építési engedély nélkül, ami miatt az Érdi Járási Hivatal bontási kötelezettséget adott ki 2019 novemberében. Ennek az államtitkár aztán eleget is tett – közölte a polgármester.

Nem adta el a falu az utat az államtitkárnak

A kerítésfelhúzással kapcsolatban, mivel közterületről van szó, amely ráadásul út is, a képviselő-testület nem járult hozzá a terület értékesítéséhez vagy használatához, amihez egyébként telekalakítást kellene végezni, és át kellene sorolni a közterületet a forgalomképes ingatlanok körébe.

Zöldhulladék és vadkerítés

Az üggyel kapcsolatban Balogh Csaba államtitkár azt közölte, hogy a kert végében gyakran zöldhulladékot raktak le, ő viszont növényeket telepített oda. Ezeket gyakran ellopták vagy megrongálták, ezért tájékoztatta az önkormányzatot, hogy a területet vadkerítéssel ideiglenesen körbeveszi. 

Már minden rendben

Az államtitkár szerint a telepített növények megerősödtek, a vadkerítésre jelenleg nincsen szükség. A korábban elhelyezett napkollektort pedig a hatóság felszólítására eltávolította. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Ennek az utcának a szélét kerítette le az államtitkár – Fotó: BPK