Gyurcsány Ferenc és családja leköltözött a nyár hátralévő részére kötcsei nyaralójukba. A politikus és felesége egy Excel táblázatban írják, hogy ki hol van, a Demokratikus Koalíciót is balatoni nyaralójukból irányítják a nyár folyamán. 

Zsámbékon tanácskoztak

Két hete még egy zsámbéki wellness hotelben tanácskoztak Gyurcsányék. A BudaPestkörnyeke.hu egyik olvasója hívta fel a figyelmünket arra, hogy Demokratikus Koalíció vezetői és megválasztott polgármesterei 2 napot töltöttek a Budapest környéki szállodában. A DK számára nem volt túl sikeres a június 9-i választás, a korábbi 4 EP képviselő helyett , mindössze 2 mandátumot szereztek Brüsszelbe, annak ellenére, hogy az MSZP-vel és a Párbeszéddel indultak. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Intenzív munka folyt

A választások után Dobrev Klára a 444.hu-nak azt mondta, hogy egy intenzív munka folyik a pártban annak érdekében, hogy feltárják a DK bukásának okait. Vélhetően ennek a munkának a része volt a zsámbéki tanácskozás is, ahol többek közt Vadai Ágnes, Dobrev Klára, Molnár Csaba, Kálmán Olga és a párt elnöksége is jelen volt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Gyurcsány Ferenc és Niedermüller Péter a szálloda teraszán beszélgettek

Forrás: budapestkörnyeke.hu

Leköltöztek a Balatonra 

Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán jelentette be, hogy telik mostantól náluk a családban a nyár. Állítása szerint már a Balaton melletti Kötcsén vannak és egy kitűzött excel táblázatban írják, hogy ki hol van.   A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. A Facebookon már 26 ezernél is többen követnek minket, az erősebb napokon mi vagyunk a Balaton vezető hírportálja.

Így alakul a nyaruk

„Akkor mostantól indul a kötcsei nyár. Marci túljutott a nyári táborok első turnusán, neki elkezdődik a láblógatós nyaralás. Falra tűzött excel táblázatban osztjuk be, hogy ki, mikor tud vele lenni, mikor jönnek barátok, mikor megy át ő valakihez pár napra itt a környéken. Javarészt innen dolgozunk, amikor kell, akkor persze megyünk Pestre, mindenfajta vidéki programokra, Klári Strasbourgba, Brüsszelbe. Sokan érzékelik, hogy online (is) dolgozunk, én több órát el tudok tölteni online sakkal is. Ha nyár, akkor Kötcse:)” – írja a Demokratikus Koalíció elnöke közösségi oldalán.

Dés László házát vették meg 

A volt miniszterelnök 2009-ben vásárolta meg a házat Dés László zeneszerzőtől. Akkor Gyurcsány Ferenc azt mondta, hogy még kormányfő korában sokat futott Balatonöszödről Kötcse irányába és akkor szerettet bele a településbe. 

Egy másik ingatlanban gondolkodtak

Először egy régi campinget szerettek volna megvenni a település külterületén. Dobrev Klára már majdnem meg is egyezett a tulajdonossal, az üzlet azonban mégsem jött létre, állítólag egy balatonszemesi vállalkozó halászta el a telket előlük. 

Kötcsei Piknik

A Gyurcsány család jelenlegi nyaralója éppen azzal a Dobozy-kúriával áll szemben, ahol az Fidesz évente megrendezi a Kötcsei Pikniket. Itt tartja minden évben Orbán Viktor politikai évadnyitóját, amely egy zártkörű rendezvény. A meghívott vendégek között vannak a kormánypárthoz tartozó holdudvar művészei, újságírói és közéleti szereplői. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Gyurcsány Ferenc kötcsei háza – A fotó illusztráció, Adobe IA mesterséges intelligencia felhasználásával készült