Egy részeg férfi leköpte és megverte az ellenzéki aktivistákat a szentendrei HÉV megállóban, amikor azok aláírásokat gyűjtöttek Karácsony Gergely kampányához. Az inzultus miatt a rendőrséget is kihívták.

Erőszak a HÉV-állomáson

Súlyos fizikai és verbális atrocitás érte a Párbeszéd aktivistáit kedden, a szentendrei HÉV-megállónál tartott kitelepülésükön, amelyen Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltnek gyűjtöttek ajánlást, továbbá segítettek az ugyanott kitelepült Momentumnak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fenyegetőzni kezdett

A Párbeszéd által szervezett esemény vége felé, 18 óra körül egy ittas férfi lépett oda a Párbeszéd pultjához, és minősíthetetlen stílusban, a fideszes kormánypropaganda által sulykolt szavak kíséretében fenyegetni kezdte a párt jelenlévő munkatársait – írják a Párbeszéd közleményében.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Leköpte az aktivistát

Mint fogalmaznak: Itt nem állt meg a férfi. Nem sokkal később az egyik aktivistát megrángatta, egy másikat pedig megütött, egy harmadikat pedig leköpött. A kiérkező rendőrök a férfit elvitték és kihallgatták; a tanúvallomásokat felvették, emellett DNS-mintát is vettek.

Verbális erőszak

Buzinkay György a térség momnentumos országgyűlési képviselő-jelöltje azt írta a közösségi oldalán az esetről: „Először azt hittük, hogy csak a szokásos verbális erőszak lesz, azt ismételgette, hogy ő Fidesz-tag és le fogja rúgni a pultunkat.

Rugdosott

De sajnos ez most átcsapott fizikai erőszakba is. Megrángatta az egyik párbeszédes aktivista hölgyet, egy másik aktivistát pedig leköpte, közben pedig folyamatosan rúgó mozdulatokat tett a pultok felé. Még az arra járó kisgyermekes szülőkre is veszélyt jelentett. Ekkor hívtunk rendőrt.” – írta a képviselő-jelölt.

Segítettek nekik

A helyi politikus arról is ír, hogy amikor eldurvult a helyzet a szomszédban Márky-Zay Péternek aláírást gyűjtők is odamentek hozzájuk segíteni.

Fizikai erőszak

Buzinkay szerint ma már a verbális erőszak nap mint nap árad feléjük, a nem kormánypártiak felé élőszóban és Facebookon is. Mint írta: „Ez a természetes következménye a Fidesz gyűlöletpolitikájának. Csak sajnos előbb-utóbb a szavak elfogynak és akkor jön a fizikai erőszak.” – tette hozzá a képviselő-jelölt.

Előválasztási kampány

A szentendrei HÉV-végállomáson az ellenzéki politikusok az előválasztáshoz gyűjtöttek aláírásokat. Az ellenzéki pártok azért tartaabak előválasztást, hogy a 2020 áprilisában sorra kerülő országgyűlési választásokon egy ellenzéki jelölt álljon szemben egy kormánypárti jelölttel. Véleményük szerint így nagyobb esélyük van nyerni.

Előválasztás

Az előválasztás két fordulóból áll, az első fordulóban minden szavazónak két szavazata lesz: az egyikkel a helyi képviselőjelöltre, a másikkal az összes miniszterelnök-jelölt közül a szavazónak szimpatikusra lehet voksolni. Az első fordulóra szeptember 18-26 között kerül sor. A második fordulóban, október 4-10 között már csak a három legtöbb szavazatot kapott miniszterelnök-jelöltre lehet szavazni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztáció