Majdnem agyon vertek egy utast a 142-es csepeli buszon, mert azt merészelte mondani két férfinek, hogy nem kellene tolakodni felszálláskor. Hatalmas verekedés alakult ki a BKK járatán, akár nyolc évet is kaphatnak a támadók. Az esetről készült videót a cikkünk alján lehet megnézni.

Pofátlanul tolakodtak

A konfliktust az okozta, hogy a két verekedő utas a busz megállásakor nem várta meg, hogy az utasok leszálljanak, hanem a középső ajtó elé állva, pofátlanul még előttük felszálltak.

Szóvá tették a tolakodást az utasok

Ezt szóvá tette egy, éppen babakocsival leszálló kismama, valamint a buszon maradó, az ajtó közelében ülő férfi. Mindketten alpári stílusú szitkozódást kaptak a nyakukba.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Fenyegetés a buszon

Amikor a busz elindult, a vádlottak tovább fenyegették, szidalmazták az idősebb utast, majd azt kiabálták neki, hogy le fogják szállítani a következő megállóban, ahol megrugdossák.

Leköpték az utast

Ezután az idősebbik vádlott – tovább hergelve magát – odalépett az idős úrhoz, akit az arcába hajolva tovább szidott, majd le is köpte őt.

Fejbe vágták a férfit

Ekkor az idős utas megpróbálta eltolni a támadóját, aki erre a társával együtt rátámadt és a fején tenyérrel és ököllel többször megütötték.

Ráesett egy másik utasra

A megtámadott ember rá is esett a busz egyik utasára, majd a fiatalabbik vádlott ütésének hatására az idősebbik elkövetőre is.

Lefogták a támadót az utasok

Amikor az áldozat már menekülni próbált, az idősebbik vádlott követte őt, majd többször újra megütötte, amitől az a busz első ajtaja előtt, a sofőr mellett ismét elesett. Csak azért nem bántották tovább, mert ekkorra a busz férfi utasai lefogták a fiatalabb támadót.

Elszaladtak a támadók

Végül a megvert utas visszament a busz közepére a leesett szemüvegéért, ám újra ütéseket kapott, majd az ugyancsak szidalmazott sofőr a támadóknak kinyitotta az első ajtót, azok pedig leszálltak és elfutottak.

Életveszélyes testi sértés

A Fővárosi Főügyészség most társtettesként elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat az 51 éves és a 23 éves, többszörös visszaesőnek minősülő férfi ellen, akik még 2018. május 7-én, a koraesti órákban csinálták a balhét a BKV 148-as buszán.

8 évet kaphatnak a tolakodó, verekedő utasok

A nyomozásban kirendelt igazságügyi orvosszakértő a megvert férfinél életveszélyes állapotot eredményező fejsérülést is megállapított, ezért a támadóknak akár 8 évig is rács mögött maradhatnak.

Kiemelt kép: részlet a videóból