Kórházba került, jelenleg lélegeztetőgépen van Handel György. Az 1959-es születésű focista összesen 186 NB I-es mérkőzésen 39 gólt szerzett. Közben a friss adatok szerint ezer alá esett az új fertőzöttek száma, 93 beteg hunyt el, folyamatosan érkezik a védőoltás az Európai Unióból.

A válogatott focista is elkapta a vírust

Kórházba került, jelenleg lélegeztetőgépen van Handel György – derül ki az MTK Baráti Kör Facebook-bejegyzéséből. Az Origo azt írja, az egykori válogatott futballista elkapta a koronavírust.

Handel György 61 éves

Az 1959-es születésű Handel György összesen 186 NB I-es mérkőzésen 39 gólt szerzett. Játszott az MTK-VM, a Volán SC, a Siófoki Bányász, a Veszprém SE valamint a Rába ETO csapatában is, majd Máltán légióskodott. A válogatottban egyszer játszott: az 1987. szeptember 23-i, Lengyelország ellen Európa-bajnoki selejtezőn.

851 új fertőzött

Közben 856 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 328 851 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 93 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 9977 főre emelkedett.

400-an vannak lélegeztetőgépen

A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 174 070 fő, az aktív fertőzöttek száma 144 804 főre csökkent. 5667 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 400-an vannak lélegeztetőgépen – írják a kormányzati portálon.

Folyamatosan érkezik oltás az Európai Unióból

Eddig összesen 80 ezer adag Pfizer-vakcina érkezett az Európai Unióból, amely 40 ezer egészségügyi dolgozó oltását teszi lehetővé. A vakcinákat 21 kórházi oltópontra szállították ki. A következő hetekben újabb szállítmányok érkeznek, és annak ütemében folytatódhat az oltás.

600 ezren regisztráltak oltásért

Az év első felében várhatóan újabb vakcinák kaphatják meg a gyógyszerészeti hatóságok engedélyét, és akkor Magyarországra további vakcinák is érkezhetnek, amelyekkel megkezdődhet a lakosság tömeges oltása. A védőoltás ingyenes és önkéntes lesz, így mindenképpen érdemes rá regisztrálni. A védőoltásra eddig közel 600 ezren regisztráltak.

Ismét tesztelték a pedagógusokat

A hétvégén lezajlott az óvodai és iskolai dogozók gyorstesztelése a kormányhivatalok szervezésében. A tesztelésre jelentkezett köznevelésben dolgozók az óvoda- és iskolakezdés előtt megtudhatták, ha esetleg fertőzöttek. A cél továbbra is az, hogy az óvodák és iskolák működése zavartalan legyen és a kisgyermekes szülők dolgozni tudjanak.

Oltási terv

Nyilvánosságra hozta az oltási terv kivonatát a Nemzeti Népegészségügyi Központ. A vakcinát csak azok kaphatják meg, akiknél az elmúlt hat hónapban nem igazolták a koronavírus-fertőzést és van tajszámuk.

1. helyen az egészségügyisek

A lista első helyén az egészségügyben dolgozók állnak, közülük is legelőször a betegellátásban közvetlenül érintetteket oltják, majd következnek az intézmények adminisztratív feladatait ellátó egyéb szakemberek, köztük a takarítók is. A gyakorlatban az egészségügyiek oltása alatt az is kiderült, hogy kizárják az oltandók köréből azokat is, akiknek korábban volt már súlyosabb allergiás reakciójuk. Ide kattintva éred el, hogy te mikor kerülhetsz sorra.

Kiemelt kép forrása: MTI