Lemondott Dorosz Dávid klímavédelmi és fejlesztési főpolgármester-helyettes. A lemondását azzal indokolta, hogy a kormány mindent megtesz, hogy ellehetetlenítse a főváros munkáját, így a következő időszakban minden energiájával a kormányváltásért akar dolgozni a Párbeszéd elnökségi tagjaként. Az alábbi cikkünkben Dorosz Dávid felmondóleveléből emelünk ki részleteket.

Kivéreztetés politikája

„Az elmúlt egy évben néhány illúziónkat elvesztettük, a kormány nem csak gáncsol, de a kivéreztetés és ellehetetlenítés politikáját folytatja velünk szemben – fogalmazott a volt főpolgármester-helyettes.

Aljas támadások

„Minden szakmai eredmény mellett politikai választ kell adni az újabb és újabb, egyre aljasabb kormányzati támadásokra, Budapest és általában az önkormányzatok kivéreztetésének romboló politikájára.”

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Budapest kifosztása folyik

Arról is ír Dorosz Dávid, hogy „Felelős kormányzás helyett a városok, elsősorban Budapest kifosztása folyik.” Mint fogalmazott, nem nézheti tétlenül, hogy a demokratikus legitimációval rendelkező városvezetés programjával szemben soha semmire meg nem választott kormányzati „megfejtők” akarják megmondani, mit, hogyan és mennyiből fejlesszen Budapest.

Kormányváltás a válasz

„Az elmúlt egy év tanulsága egyértelmű: világossá vált, hogy a kormányzati bosszúpolitikára a válasz a 2022-es kormányváltás lehet csak. Amíg ez a kormány van, addig állandó lesz a támadás Budapest, és budapestiek ellen.”

Jött-ment államtitkárok

Amíg jött-ment államtitkárok akarják megmondani, hogy mi a fővárosiak érdeke, amíg a fideszes oligarchák érdekei a kormány számára mindig fontosabbak lesznek az itt élők érdekénél, addig a budapestiek képviselete csakis a kormánnyal szemben lehetséges. Mert ez a kormány meg akarja büntetni a budapestieket, háborút indított ellenük, és személy szerint ellened is.

Ellenzéki együttműködés

Az elmúlt hónapokban elkezdődött az ellenzéki együttműködés. Ez egyre több feladatot ró ránk, amiben nagy örömmel veszek részt. Amint tudod, a Párbeszéd felkért, hogy újonnan megválasztott elnökségi tagként legyek az országgyűlési választási felkészülés vezetője.

Energiák összpontosítása

Meggyőződésem, ha a kormányváltást előkészítő közös ellenzéki programra és kampányra összpontosítom minden energiámat, most azzal szolgálom a legjobban Budapest jövőjét, és annak a programnak a megvalósulását is, amelyre a budapestiektől felhatalmazást kaptunk – írja Dorosz Dávid a felmondólevelében.

Megtiszteltetés

A lemondott városvezető barátságos hangvételre váltva szólítja meg Karácsony Gergelyt a levele végén: “Hatalmas megtiszteltetés volt, hogy felkérésedre főpolgármester-helyettesként Budapestért dolgozhattam. De megingathatatlan meggyőződésem, hogy az ország, benne Budapest hosszú távú jövőjét a 2022-es kormányváltás szolgálja a leginkább, a következő időszakban pedig én ennek a célnak az elérésére akarom koncentrálni minden energiámat.”

Kiemelt kép: Dorosz Dávid – Forrás: Rtl.hu