Lemondott Dorosz Dávid klímavédelmi és fejlesztési főpolgármester-helyettes. A lemondását azzal indokolta, hogy a kormány mindent megtesz, hogy ellehetetlenítse a főváros munkáját, így a következő időszakban minden energiájával a kormányváltásért akar dolgozni a Párbeszéd elnökségi tagjaként. Az alábbi cikkünkben Dorosz Dávid felmondóleveléből emelünk ki részleteket.

Kivéreztetés politikája

„Az elmúlt egy évben néhány illúziónkat elvesztettük, a kormány nem csak gáncsol, de a kivéreztetés és ellehetetlenítés politikáját folytatja velünk szemben – fogalmazott a volt főpolgármester-helyettes.

Aljas támadások

„Minden szakmai eredmény mellett politikai választ kell adni az újabb és újabb, egyre aljasabb kormányzati támadásokra, Budapest és általában az önkormányzatok kivéreztetésének romboló politikájára.”

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Budapest kifosztása folyik

Arról is ír Dorosz Dávid, hogy „Felelős kormányzás helyett a városok, elsősorban Budapest kifosztása folyik.” Mint fogalmazott, nem nézheti tétlenül, hogy a demokratikus legitimációval rendelkező városvezetés programjával szemben soha semmire meg nem választott kormányzati „megfejtők” akarják megmondani, mit, hogyan és mennyiből fejlesszen Budapest.

Kormányváltás a válasz

„Az elmúlt egy év tanulsága egyértelmű: világossá vált, hogy a kormányzati bosszúpolitikára a válasz a 2022-es kormányváltás lehet csak. Amíg ez a kormány van, addig állandó lesz a támadás Budapest, és budapestiek ellen.”

Jött-ment államtitkárok

Amíg jött-ment államtitkárok akarják megmondani, hogy mi a fővárosiak érdeke, amíg a fideszes oligarchák érdekei a kormány számára mindig fontosabbak lesznek az itt élők érdekénél, addig a budapestiek képviselete csakis a kormánnyal szemben lehetséges. Mert ez a kormány meg akarja büntetni a budapestieket, háborút indított ellenük, és személy szerint ellened is.

Ellenzéki együttműködés

Az elmúlt hónapokban elkezdődött az ellenzéki együttműködés. Ez egyre több feladatot ró ránk, amiben nagy örömmel veszek részt. Amint tudod, a Párbeszéd felkért, hogy újonnan megválasztott elnökségi tagként legyek az országgyűlési választási felkészülés vezetője.

Energiák összpontosítása

Meggyőződésem, ha a kormányváltást előkészítő közös ellenzéki programra és kampányra összpontosítom minden energiámat, most azzal szolgálom a legjobban Budapest jövőjét, és annak a programnak a megvalósulását is, amelyre a budapestiektől felhatalmazást kaptunk – írja Dorosz Dávid a felmondólevelében.

Megtiszteltetés

A lemondott városvezető barátságos hangvételre váltva szólítja meg Karácsony Gergelyt a levele végén: “Hatalmas megtiszteltetés volt, hogy felkérésedre főpolgármester-helyettesként Budapestért dolgozhattam. De megingathatatlan meggyőződésem, hogy az ország, benne Budapest hosszú távú jövőjét a 2022-es kormányváltás szolgálja a leginkább, a következő időszakban pedig én ennek a célnak az elérésére akarom koncentrálni minden energiámat.”

Kiemelt kép: Dorosz Dávid – Forrás: Rtl.hu