Tegnap reggel érkezett meg Olaszországból a franciaországi Nizzába Mészáros Lőrincék 27 milliárdos luxushajója. A nagyjából kétszázötven kilométeres út megtételéhez, mintegy 4 millió forintnyi üzemanyagra volt szükség. A BudaPestkörnyéke.hu hírportál egyik olvasója éppen Nizzában nyaral, pont a kikötőben sétált, amikor megkezdődött a hajó előkészítése a vendégek érkezéséhez. Olvasónk azt is lefotózta, mit pakolnak le a hajóról. Ha kíváncsi vagy a luxushajó belsejére, és megnéznéd hol alszik együtt Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea, akkor nézd meg a cikkünk alján elérhető videót.

Az EB-meccs napján érkezett

A német-magyar EB-meccs napján, szerda hajnalban érkezett meg  a franciaországi Nizza kikötőjébe a Rose d’Or luxusjacht. A hajó egész éjszaka vízen volt, mert előző nap, kedd este indult az olaszországi Livornóból. A légvonalban nagyjából 250 km-es távolság megtételéhez a hajó adatai szerint 4 millió forint értékű üzemanyagra volt szükség. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

27 milliárdos luxusjacht

A hajó útja jól nyomon követhető a Vesselfinder nevű, jachtok követésével foglalkozó oldal adataiból. Vélhetően olvasónk is figyelte ezt az oldalt, így tudta meg, hogy Mészárosék 27 milliárdos luxusjachtját élőben is megnézheti a nyaralása során a nizzai kikötőben.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Itt a hajó útvonala (Livorno-Nizza kb 100 km)

Forrás: Vesselfinder.com

Zárt helyen kötött ki

Olvasónk beszámolója szerint, a hajó, a nizzai kikötő minden irányból elzárt részén kötött ki. Sorompók állják az útját annak, aki közelről csodálná meg Orbán Viktor barátjának, a közbeszerzésekkel villámgyorsan milliárdossá lett Mészáros Lőrinc cégének luxushajóját.

Csak engedéllyel lehet a hajó közelébe menni

Olvasónk fotója

Boldogtalan Várkonyi Andrea

A luxusjacht tavaly akkor került a sajtó érdeklődésének középpontjába, amikor elsőként a 444.hu fotósa lefényképezte a fedélzeten pihenő Mészáros családot, valamint a tévébemondóból lett milliárdosné, Várkonyi Andrea kedvetlenségét. A volt tévés akkor boldogtalanul egy olcsó Hell kávét iszogatott félrevonulva a fedélzeten.

100 millió forint a teletank

Andi könnyen el tudott menekülni a népes Mészáros család elől, ugyanis a hajón két medence van és összesen 12 vendég luxusellátására alkalmas vagyis bőven van hely a fedélzeten. A legénység a kapitánnyal együtt 13 fős lehet. Hatótávolsága 9000 km, vagyis akár az Atlanti-óceánt is kényelmesen át lehet vele hajózni, ehhez tele kell tölteni a 130 ezer literes dízeltartályát. 800 forintos dízelárral számolva ez több, mint 100 millió forint.

Takarítás a fedélzeten

Olvasónk azt is lefényképezte, ahogy a személyzet elkezdte előkészíteni a hajót a vendégek érkezéséhez. Takarítottak a fedélzeten és az ablakokon keresztül látható belső részeken. Az alábbi képen az is látszik, hogy egy üres Heinekkenes sörösládát hoznak le a hajóról.

Üres sörösláda

Olvasói fotó

Szomorkás milliárdos feleség

Azt beszélik, hogy Mészáros Lőrinc egy villát vett Nizzában az új feleségének, így a nyár jelentős részét Várkonyi Andi Franciaországban töltheti. Vélhetően a milliárdosné és csapata már azon dolgozik, hogyan lehet korrigálni a sajtóban a tavaly nyári blamázst, amikor az egész ország rajta röhögött, mert a 27 milliárdos luxushajón szomorkásan egy olcsó Hell kávét iszogatott. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Így néz ki belülről Mészárosék hajója

Kiemelt kép: olvasónk fotója