Egy teherautó és egy személyautó ütközött össze a 7-es főút és a Szajkó utca találkozásánál, Érd térségében. Az ütközés következtében a személyautó félig az árokba került. Az érdi hivatásos tűzoltók áramtalanították a forgalmi akadályt okozó járműveket, amelyekben összesen hárman utaztak. A mentőket is a helyszínre várják, az érintett útszakaszt lezárták.

Lengyel kamion ütközött

A helyszínen a BudapestKörnyéke.hu tudósítója is ott volt, aki elmondta, egy lengyel kamion ütközött egy magyar rendszámú Volkswagen Golffal a 7-es főút érdi elkerülő szakaszán szerda délután. A Volkswagen Golfban két fiatalember utazott, akik egy kézilabda meccsre tartottak játékvezetői feladataik miatt, a képen látható kamion pedig a 7-es főúton haladt Budapest felől. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotó a helyszínről:

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Be akart kanyarodni

A kamion vezetője a jobb oldali irányjelzőt használva jelezte, hogy be szeretne kanyarodni a Szajkó utcába. A Golf vezetője ezt látva megkezdte a kikanyarodási manővert a 7-es főútra, ekkor viszont a teherautó vezetője észlelte, hogy a Szajkó utcán 7,5 tonnás súlykorlátozás van érvényben, ahova nem kanyarodhat be.

Helyszíni felvétel:

Megtévesztette

Így egyenesen folytatta útját, azonban ezzel a manőverrel megtévesztette a Golf vezetőjét. Viszont az is fontos részlet, hogy a Szajkó utcán érkező Volkswagen vezetőjének egy „Állj! Elsőbbségadás kötelező” táblát is észlelnie kellett.

A kocsi az árokba csúszott

Arról nincs információnk, hogy megállt-e a táblánál vagy folyamatosan haladva kezdte meg a kanyarodási manővert, de az biztos, hogy az ütközés következtében a Volkswagen félig az árokba csúszott. A karambollal egy időben érkezett oda két mentőautó, amelyek épp szervizből tartottak vissza a mentőállomásra, így lényegében előttük történt a baleset.

Fotó a helyszínről:

Többen megsérültek

A mentőautók sofőrjei egyből megálltak, és megkezdték a sérültek ellátását, szerencsére a Volkswagen sofőrje és utasa csupán könnyebben sérült az ütközésben. Az érdi hivatásos tűzoltók is a helyszínre vonultak, ám a szemtanúk még a tűzoltók kiérkezése előtt áramtalanították a járműveket. A helyszínelés és műszaki mentés idejére a főutat teljes szélességében lezárták. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép és belső fotók: Helyszíni fotók – Forrás: G.K.