A kormányhivatal tájékoztatása szerint hétfőtől Budapesten csak elektronikus úton lehet időpontot foglalni a járművek műszaki vizsgáztatására.

Változik a műszaki vizsgáztatás menetrendje a fővárosban – közölte Budapest Főváros Kormányhivatala. Mostantól kizárólag online lehet jelentkezni a vizsgára. A gyakorlatban a következőt kell tennie az érintetteknek:

Első körben ki kell tölteni a kormányhivatal honlapján – itt elérhető – űrlapot, majd a dokumentumot vissza kell küldeni a [email protected] e-mail-címre.

A kormányhivatal érkezési sorrendben dolgozza fel a jelentkezéseket és visszaigazoló e-mailben küldi a vizsga időpontját és azt, hogy melyik műszaki állomásra kell vinni a járművet.

A műszaki vizsgához a következőkre van szükség: A bejelentett azonosítókkal kell rendelkeznie a járműnek, vinni kell a jármű eredeti okmányait.

Ha külföldről behozott autóról van szó, akkor a járműokmányok hiteles, eredeti fordítására is szükség van a speciális jogosultságok érvényesítéséhez.

A jármű feletti rendelkezést igazoló eredeti okiratok (például járműkísérő lap, törzskönyv) beleértve a meghatalmazást is.

A jármű használati jellegétől, kialakításától függő egyéb, jogszabályban előírt eredeti dokumentumokat. Például, ha taxi vagy személyszállításra használják az adott járművet.

Amennyiben a vizsgára állított jármű adatai nem egyeznek az időpont foglaláskor megadottakkal, a hatósági eljárás nem indítható, a foglalt időpont elveszik – írja a Napi.hu.

Kiemelt kép: illusztráció