Leomlott egy ház tetőszerkezete a 6. kerületi Ó utca és Jókai utca sarkán hétfő délelőtt. A rengeteg törmelék a Jókai utcára hullott, sok autót teljesen összetört. Több mentőautó érkezett a helyszínre. Cikkünk folyamatosan frissül…

Leszakadt a társasház födémje

Leszakadt egy társasházi épület födémje Budapest 6. kerületében, a Jókai utca és az Aradi utca kereszteződésében. A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a fővárosi hivatásos tűzoltók, akik keresőkutyával átvizsgálják a romokat. Az egységek a társhatóságok közreműködésével lezárták a területet – áll a katasztrófavédelem friss közleményében. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Négyen sérültek meg

Úgy tudjuk legalább három könnyebb sebesültje van a történteknek. Egy ember pedig súlyosan megsérült – mondta a BudaPestkörnyeke.hu hírportálnak a körzet önkormányzati képviselője. Kecskés Balázs elmondta, hogy 10 óra előtt történt a baleset. Egyelőre a képviselőt sem engedik be a helyszínre. Több lakó bent van az épületben.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy sérültet látnak el a mentők

Fotó: BPK

Autók is megrongálódtak  

Több autó is súlyosan megrongálódott, a környéket por borítja. A Nagykörútról felől már nem lehet bemenni a Jókai utcába az Aradi utcáról, mert lezárták a területet. 

Mentőegységek a helyszínen

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Büntetőeljárás indul

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 6. Kerületi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt elrendelt büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja a történteket.

Így nézett ki az omlás

Forrás: olvasói fotó

Fél éve dolgoznak az épületben

A négyemeletes házon már körülbelül fél éve dolgoznak, a tetőteret újíthatják fel. Egy szemtanú szerint a teljes tetőszerkezet az utcára omlott. Az Ó utcában korábban már történt hasonló tragédia: 1994. február 4-én összeomlott egy három emeletes lakóház, egy ember halálát okozva.

Keresik az esetleges túlélőket

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Emberi mulasztás

A későbbi nyomozás azt állapította meg, hogy bár az épület rossz állapotban volt, a tragédiát emberi mulasztás okozta, ugyanis a pincében folyó építkezés során megbontottak egy statikailag fontos falat.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán