Műszaki hiba miatt lerobbant az M1-es autópályán egy Tatabányáról Budapestre tartó vonatpótló busz még pénteken reggel. Úgy tudni a busz Bicske közelében áll félre a leállósávban, a sofőr pedig közölte az utasokkal, nem tudnak tovább menni.

Rendőrrel fenyegetőzött

A busz tele volt utasokkal, akik közül néhányan, miután nem tudtak tovább menni, le akartak szállni, hogy az autópálya melletti zöld területen várakozzanak, amíg jön a segítség, ám állítólag ekkor a sofőr azzal kezdte fenyegetni őket, hogy amennyiben leszállnak, úgy rendőrt hív. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Többen leszálltak

Erről a Magyar Hang számolt be, nekik az egyik utas rokona mesélte el a történteket. Az utasok közül a fenyegetés dacára többen mégis leszálltak. Információk szerint a sofőr sem elakadásjelző háromszöget, sem jelzőbóját nem helyezett ki, és láthatósági mellényt sem viselt a jármű mellett.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ezt mondja a MÁV

A portál kereste a MÁV-ot is az ügyben, akik a következőt reagálták: „A Tatabánya és Kelenföld között közlekedő, Tatabányáról 8:12-kor induló Scarbantia IC egyik vonatpótló autóbusza 8:35-kor az M1-es autópálya 34-es kilométerszelvényénél megállt, a hűtőrendszer meghibásodása miatt nem tudta folytatni útját. A járművezető a leállósáv kiszélesített részén állt félre, azonnali utas- és járműmentést kért. Az autóbuszvezető tájékoztatta az utasokat a meghibásodásról, de úgy ítélte meg, hogy mivel a busz nem egy megállóhelyen kényszerült megállásra, ezért az utasok biztonságos leszállítása a helyszínen nem lehetséges, így türelmüket kérte a mentesítő busz megérkezéséig. Egy utas ragaszkodott hozzá, hogy a buszvezető és a jegyvizsgáló engedjék le a járműről – ő elhagyta a buszt, majd a többi utassal együtt a 9:15-kor a helyszínre érkező mentesítő járattal utazott tovább Budapestre. A mentesítő járat 9:41-kor érkezett meg Budapestre, az Etele téri végállomásra. A Volánbusz azonnal vizsgálatot rendelt el az esettel kapcsolatban. Az utasoktól a busztársaság elnézést kér a kellemetlenségért!”

Nem könnyű az élet a vonatpótlókkal

Ahogyan arról a BudaPestkörnyéke.hu is beszámolt szeptember 18-án kezdődött felújítások miatt a Budapest–Tatabánya–Győr–Hegyeshalom vasúti fővonalon megnövekedett menetidővel kell szembenézniük az utasoknak. A Budaörs és Szárliget közötti, három megyét is érintő, 41 kilométeres szakaszon vonatpótló busszal lehet közlekedni. 

„Eltévedt” a sofőr

A napokban tett közzé egy elkeseredett bejegyzést egy utazó az egyik érintett település, Bicske közösségi médiás csoportjában arról, hogy az aznap a 21:42-korBudaörsről induló vonatpótló busz „eltévedt”. A sofőr abból az irányból hajtott be Törökbálintra, ahonnan Biatorbágy felől kellene érkeznie.

Egy utas szólt

A bejegyzés szerint egy utas vette észre, hogy valami nem stimmel, és ő szólt buszvezetőnek, hogy meg kellene fordulnia, ezt követően pedig az utasok irányították a sofőrt, hogy merre menjen.  Mindezek után Biatorbágyon műszaki hiba miatt nem sikerült becsukni a busz egyik ajtaját – számolt be a történetről a Gulyáságyú Média.

A MÁV nem tud fennakadásokról

A lap megkérdezte a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatóságát az esetről: ők úgy tudják, a Volánbusz által üzemeltetett vonatpótlás fennakadások és késések nélkül zajlik.

Vonalbejárást is tartanak

A vasúttársaság hozzátette: a vonatpótlási feladatra újonnan érkező kollégáik számára a munka felvétele előtt vonalbejárást tartanak. Mint írták, ennek ellenére előfordul, hogy „a helyismerettel nem rendelkező autóbusz-vezetőink utat tévesztenek, de ezzel kapcsolatban utaspanaszokat nem kaptunk.” A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció – MÁV videórészlet