Továbbra is nagyon sokan kedvelik Kudlik Júliát. A Magyar Televízió legendás bemondója, a Delta egykori műsorvezetője visszavonultan él Szentendrén, de a napokban egy budapesti könyvbemutatón találkozhattak vele a rajongói.

Még mindig nagyon szeretik

Annak ellenére, hogy már több évtizede felhagyott a televíziózással, Kudlik Júliának még mindig nagyon sok a rajongója. A szimpatizánsok minden alkalmat megragadnak arra, hogy találkozzanak a legendás bemondónővel. Kudlik Júlia a napokban egy nyilvános könyvbemutató moderátoraként jelent meg, és többen kifejezetten miatta látogattak el a belvárosi kávéházba. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el

Elhárította a kéréseket

A csaknem ötvenperces beszélgetés után sor alakult ki a bemondó előtt, többen ugyanis a róla készült régi fotókkal, plakátokkal érkeztek, hogy aláírathassák féltve őrzött ereklyéiket. Volt, aki közös fotót is szeretett volna Kudlikkal, ám ő egy idő után szerényen megköszönte a lehetőséget, és mindenkit arra kért, ne vele, hanem az íróval foglalkozzon, írta a Blikk.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

 Kudlik Júlia élete

A BudaPestkörnyéke.hu foglalta össze korábban, hogy Kudlik Júlia, a Magyar Televízió örökös tagja 1945-ben született Budapesten. 1964. február 29-én szerepelt először a Magyar Televízió képernyőjén, a népszerű műsor, a Delta című tudományos híradó vezetésével 1965-ben bízták meg, munkáját egészen 1996-ig végezte. Ezután kisebb szünet következett, majd újra ő volt a műsor vezetője. Fiatal stábjával megújították, ám a műsort indok nélkül elvették tőlük egy év után.

Alapító tag

Kudlik Júlia továbbá alapító tagja volt az Iskolatelevíziónak, három alkalommal műsorvezetője a Táncdalfesztiválnak. Képviselte a Magyar Televíziót nemzeti esteken, több éven keresztül számos országban. Antal Imrével felejthetetlen páros alkottak a Szeszélyes évszakok című szórakoztató műsor házigazdáiként.

Képviselte a Magyar Televíziót

A legendás tévés képviselte a Magyar Televíziót nemzeti esteken, több éven keresztül számos országban. Ennek keretében járt Bulgáriában, Romániában, Lengyelországban, Svédországban, Csehszlovákiában, Kubában, Vietnámban és Norvégiában. Antal Imrével a magyar VIT-küldöttség tagjaként, a kulturális delegáció műsorait konferálták Berlinben és Havannában. Aztán a kilencvenes években a Juli Sulival meghonosította a főzős és életmódműsorok műfaját-

Méltatlan módon bántak vele

Kudlik Júliát aztán 2001-ig láthattuk a képernyőn, majd 2006-ban, egy évvel azután, hogy a Magyar Televízió Örökös Tagja lett, csoportos leépítés áldozatává vált. Mivel nem volt rá szükség, többedmagával együtt elküldték. Úgy hírlik, megalázó módon tették mindezt: állítólag Kudlik egyik nap arra lett figyelmes, hogy már nem működik a beléptetőkártyája, ami a tévé épületébe való bejutáshoz volt szükséges.

Szentendrén él

Az elmúlt időszakban szinte teljesen elvonult a nyilvánosság elől, saját elmondása szerint manapság már a tévét sem kapcsolja be. Egyedül, a saját maga alkotta szabályrendszernek megfelelően él Szentendrén.

Szeretetet terjeszt

Nyugdíjazása után Szentendrén találta meg az a közösséget, ahol az amerikai földműves asszonyoktól származó patchwork, vagyis foltvarrás művészetét elsajátíthatta. „Mondták, hogy vannak ilyen patchwork kiállítások, akkor már kapiskáltam mi is az a foltvarrás, és beneveztem egy ilyen útra. Minden évben mentünk az európai kiállításokra a munkáinkkal – mesélte egy 2017-es felvételen a Delta korábbi műsorvezetője. Kudlik Júlia a rá jellemző precizitást immár a kézimunkáiban, a népdalokban, az irodalom és a szeretet terjesztésében éli meg. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Kudlik Júlia – Forrás: Youtube/Gyula Televízió