Felborult egy személyautó az 5-ös főúton, Alsónémedi és Budapest között. A balesethez a dabasi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik megkezdték a műszaki mentési munkálatokat. A helyszínre mentők is érkeztek – számolt be róla a katasztrófavédelem oldala.

Az 5-ös főúton történt

A baleset helyszínén a BudapestKörnyéke.hu tudósítója is ott volt, aki elmondta egy Toyota Corolla haladt szombaton késő délelőtt az 5-ös főúton, az M0-s felüljáró irányából Alsónémedi felé. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotó a helyszínről:

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Lesodródott az úttestről

A második körforgalom után az egyenesben eddig ismeretlen okból (talán rosszullét vagy elalvás) az autó jobbra lesodródott az úttestről, nekiment egy közlekedési jelzőtáblának, aztán az árokba hajtott, majd a jobb elejével fékezés nélkül egy platánfának csapódott.

Felborult

A férfi sofőr ekkor a nyomokból ítélve elrántotta balra a kormányt, amitől a Toyota ugyan visszatért az útra, de azzal a lendülettel a jobb oldalára is borult.

Helyszíni felvétel:

Kiszakadt az akksi

A sofőrt és hölgy utasát a helyszínre érkező autósok, köztük egy ápolónő segítették ki az összeroncsolódott kocsiból. A becsapódás erejét mutatja, hogy az akkumulátor kiszakadt és több métert repült az árokpartig.

Fotó a helyszínről:

Utasa súlyosan megsérült

A Toyotát vezető férfi csak könnyebben sérült, az utas nő viszont, bár használta a biztonsági övét, súlyos mellkasi sérüléseket szenvedett, mindkettőjüket kórházba szállították. A helyszínelés idejére fél pályán lehetett közlekedni a főúton, a műszaki mentés idejére azonban megállították a forgalmat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Kiemelt kép és belső fotók: Helyszíni felvételek – Forrás: G.K