Eltávolította, majd kukába dobta a Városházáról a szivárványos zászlót Novák Előd. Ferencvárosban a Fradi szurkolói szedték le, sőt el is égették a zászlót.

Eltávolította a szivárványos zászlót a budapesti Városházáról Novák Előd, a szélsőjobboldali Mi Hazánk Mozgalom alelnöke. A párt közleménye szerint, amelyhez egy videót is mellékeltek az akcióról, Novák egy tűzoltólétra mászott fel, és a zászlót egy kukába dobta.

A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

A rendőrök akkor állították elő, amikor visszament a létráért. A párt provokációnak, „homoszexuális propagandának” tartja a meleg büszkeséget hirdető zászló kihelyezését.

A főpolgármester kirakatta az zászlót

Az idén először került ki az LMBTQ közösség szivárványszínű zászlója a Városháza homlokzatára. Karácsony Gergely főpolgármester azt közölte, azért döntöttek így, hogy ezzel is világossá tegyék: Budapest városa büszke minden olyan polgárára, aki él a szabadságával, és kiáll saját közösségéért.

Ferencvárosban el is égették a zászlót

Péntek éjjel ferencvárosi futballultrák egy csoportja tépte le a 9. kerületben a városháza épületére kifüggesztett szivárványos zászlót. Az elkövetőt elfogták, a rendőrség garázdaság miatt nyomoz, miután a zászlót el is égették.

Terézvárosban is kitűzték a zászlót

A 6. kerület polgármestere még pénteken személyesen tűzte ki az önkormányzat épületére a szivárványos zászlót. Majd bejelentette, hogy ősztől az azonos neműeknek is jár a kerületben a jegyescsomag. A részletekről a BudaPestkörnyeke.hu ebben a cikkében írt.

Kiemelt kép: szivárványos zászló a Városházán a rongálás előtt – Forrás: Facebook/Karácsony Gergely